Nagy újdonságok nincsenek mostanában hazánk (korban) első bittorrent oldalánál, így említést érdemel a következő hír. Az adminok által kiírt információ szerint sokan panaszkodtak arra, hogy a tracker régi portjait tiltani kezdték egyes helyeken. Ezek elég magas számú portok voltak, amelyeket pl. normál iroda környezetben, vagy esetleg iskolában tiltanak a rendszergazdák.

Továbbá mobilneten néha csak http vagy https van, ezért egy “átmeneti időszakban” (nem közölték hogy meddig pontosan) új, kifejezetten csak http és https-es tracker címeket osztanak ki az új torrentekhez. A címek mellett a portok is változtak, az “egzotikus” magas portok helyett a normál, webes portokat használják a trackerek (80 illetve 443). Így kevésbé valószínű, hogy egy tűzfalszabály megfogja őket.

Ha a régi torrenteket letöltjük újra, természetesen azok is megkapják ezeket az új trackereket. A korábbi címek és portok is elérhetőek egyébként, így ha nincs problémánk az eredeti portokkal, akkor nem kell letölteni újra a torrent fájlokat – ami hasznos lehet azoknak, akik pl. több száz torrentet futtatnak egyszerre.