Az utóbbi időben többször megkaptuk ugyanazt a levelet mi is, egy bizonyos o1bit oldaltól, ami régi, már nem működő torrentoldalak innen onnan összelapátolt adatbázisaiból (is) próbált építkezni. Azért múlt időt használunk, mert mire megnéztük volna ezt a csodaoldalt, addigra a tárhelyét felfüggesztették, így sajnos nem tudunk beszámolni arról, hogy miről maradtatok le.

A spamek hozzánk még december 4-én érkeztek meg. A levelekben a BeLoad és a BlueDragon, már megszűnt torrent oldalak régi felhasználóit szólították meg, és egy új, “nemrég indult torrentoldal” a OneBit (o1BiT) oldalra csábították volna őket. Valószínűleg túl sok felhasználóhoz azért nem jutott el, mert mint ahogy a mi képeinken is látható a Gmail pl. azonnal spam-nek jelölte a levelet, remélhetőleg a többi levelező is hasonlóan cselekedett.

Azon túl, hogy nem elegáns – hogy finoman fogalmazzunk – régi oldalak adatbázisából kukázni felhasználókat, még elég amatőr módon is csinálták. Se rendes feladó, csak egy elegáns “[email protected]”, van viszont színes, szagos formázás. Úgy látszik annyira ők sem biztak a spammelés sikerében, mert még apróhirdetést is adtak fel az oldalról:

És ahogy a bevezetőben említettük, sajnos a hír későn jutott el hozzánk, és “lelkes csapat”, “a napról napra bővülő torrentek” és a “rengeteg feltöltés” helyett mi már csak az oldal helyén egy szomorú, a felfüggesztésről szoló üzenetet találtunk.

 

ui: ma már eltűnt a hosting suspended üzenet, de torrentoldal továbbra sem érhető el