“Haver! Ezt nehogy streamen nézd, ne merd streamelni azt a k*rva filmet!” mondta egy Zoom interjúban – mint később kiderült viccből – Keanu Reeves. Nos, lehet az jobban zavarná (vagy esetleg zavarja is) hogy a film már nem csak streaming formájában, hanem torrenten is elérhető.

Nem valami nagy leak történt, hanem egyszerűen a Warner hibrid bemutatós stratégiájáról van szó. A filmes szakemberek és színészek részéről több kritika érte már a rendszert, a fogyasztók viszont élvezik az előnyét. De miről is van szó? A studió minden idei bemutatóját egyszerre teszi elérhetővé a mozikban és az HBO Max-on egyaránt. Christopher Noelnek annyira nem jött be ez a dolog, hogy a következő filmjét már az Universal-nál forgatja le.

A film rajongók viszont örülnek, hiszen aki nem szeret moziba járni, vagy nem tud az is meg tudja nézni az újdonságokat a premier napján, otthon, legálisan. Na de persze nem mindenki, hiszen az HBO Max sajnos nem a világ minden országában érhető még el, köztük például nálunk sem. Viszont azt tudjuk, ha valamit, valahol leadnak egyszer, az az interneten fog kikötni. Így szaporodtak el az útobbi időben a HMAX, NF, ATVP releasek, amik az HBO Max, Netflix és Apple TV+ streaming felületeket jelölik.

Így került fel a Mátrix új része is torrentre, nem sokkal az amerikai premier után. Nem kellett tehát a hazai torrent közösségnek sem sokat várni, és nálunk is felbukkant a film. Reméljük, Keanu Reeves nem lesz ránk mérges, ha megnézzük otthon a filmet. Így, vagy úgy…