A WandaVision lett a legtöbbet letöltött sorozat 2021-ben. A dobogó második helyét a szintén Marvel hősökről szóló Loki foglalta el, míg képzeletbeli utolsó fokára a The Witcher fért fel.

A Torrent Freak szokásos év végi értékelésén ismét egy Disney+ sorozat lett az első. A Wandavision a “The Mandalorian” című Star Wars sorozatot váltotta az élen. A Loki szintén ehhez a platformhoz kötödik, míg a The Witcher a Netflix gyermeke.

Talán ebből következtethetünk arra, hogy a Disney+ mint platform bár igencsak népszerű és tömegeket vonzó sorozatokkal rukkol elő, a legális elérése még nem megoldott. Ez érthető is, hiszen sokkal frissebb streaming platform, mint például a nagy öreg Netflix. Ahogy nő az ilyen szolgáltatók száma, az embereknek egyre több helyre kellenne előfizetniük, ha el szeretnék érni a friss tartalmakat. Így valószínű a sorozatok torrentezése sem fog megszűnni még jó darabig.

Apropó Netflix, a top 10-es listáról joggal hiányolhatunk egy nagy nevet. A dél-koreai “The Squid Game”, aminek kirobbanó siker volt a platformon, ám még sem tudott bekerülni a Torrent Freak összeállításába, de ez lehet annak a következménye, hogy ez utóbbi sorozat az év második felében debütált.