Több – természetesen nem hivatalos – forrásból értesültünk, hogy a mai nap folyamán több helyszínen is lecsapott a rendőrség fájlcseréhez köthető gépekhez.

A hírek szerint főleg torrentes gépek voltak a célpontok, a hazai ftp-k körül csend van.

A razzia délelőtt 11 óra után kezdődött, és az eljárás még most is tart. Az elvitt gépek között főleg seedszerverek és egyéb hazai bittorrentes oldalakhoz köthető gépek vannak.

A legnagyobb hír eddig, hogy úgy tűnik az nCore (egyik?) proxy szerverét és talán trackerét is lefoglalták. A site több órája nem elérhető. Több magyar oldalról eddig nincs információnk.

A razzia méretét jól mutatja, hogy a helyszíni beszámolók szerint több mint 15 autóval vonultak ki a hivatalos szervek. Legalább 4-5 különböző szolgáltatónál voltak lefoglalások, összesen akár 50-nél is több gépet érinthet az eset.

Frissítve:

15:27 – Nem megy a Mesevileg, a Blue-Dragon és az Evolution sem.

15:31 – Majomparade sem elérhető, a 1st reggel óta nem megy, de nem tudjuk, hogy az esethez köthető-e.  Egyes hírek 80-nál több gépről beszélnek.

15:36 – Gigatorrents és a TorrentHun sem megy.

15:43 – Enyhe bix.hu visszaesés:

bix_jun_16

15:56 – A Torrenthun elvileg megy, csak lassú. Persze amelyik oldal nem elérhető nem biztos, hogy lefoglalásra került, lehet csak biztonsági okokból lekapcsolták. Ha nem jön be az oldalunk használjátok a tartalék címet: http://turkalo.asva.info/

19:30 – Az oldal költözés alatt áll! Pár napra átkerül egy erősebb gépre, ezért a hozzászólások elveszhetnek! A http://turkalo.asva.info/ címen mindig a legfrissebb információk lesznek olvashatóak.
Érdekesség: Az nCore blog összes bejegyzése eltűnt, és csak egy bejegyzés kerül ki, ami szerint “szünet” van és az oldal technikai okok miatt áll. Az IRC működik, ott nem közölték hogy mikor fog újra menni az oldal, de egy belső info szerint akár már honlap is mehet.

19:35 – Egyes jelentések szerint staff közeli seedszerverket is lefoglaltak a mai napon. A BRFK egyébként honlapra ígért tájékoztatást.

20:12 – Újra működik az oldalunk! A megnövekedett érdeklődés miatt az oldalon az elmúlt pár órában tapasztalt lassuláson sikerült úrrá lenni, a technikai segítséget köszönjük a Sigmanet Kft.-nek.

21:16  – Egy kis fun, fotó a délelötti razziáról:

rendorok

21:52 – A birholo is “Technikai okok miatt” nem megy (más hírek szerint meg a gépüket lefoglalták, de ez nem megerősített).

22:34 – A 1st Facebookon közölte, hogy a ma délutáni razziában az oldal szerverét is lefoglalták. A felhasználóikat nyugtatják, hogy a rendőrség hozzájuk nem juthat el.

Frissítve: http://asva.info/szerdai-razzia-osszefoglalasa-2010-06.html