A tegnapi razzia soha nem látott indulatokat váltott ki. Oldalunkat több mint ezren néztétek egy időben, twitter követőink száma is jelentősen nőtt. Ja, és lefoglaltak 100 50 gépet, és több jelentős hazai torrentoldal szervere is közöttük van.

Előzmények: http://asva.info/ujabb-p2p-razzia-itthon-2010-06.html

Ami már biztos:

 • az nCore nem megy, egy proxy gépet biztos lekapcsoltak (vannak meg nem erősített információk egy másik gépről is, ez nem tisztázott még)
 • a 1st gépét is lefoglalták, jelenleg ügyvédet keresnek:

  hírek sajnos igazak, a szervereinket ma délután lefoglalták a rendőrök
  A felhasználókig nem juthatnak el, emiatt ne aggódjatok.
  Aki ismer olyan ügyvédet, aki jártas az informatikában, az kérjük sürgősen jelezze.
  1st_off

 • bukott a Bithorló is:

  Szerverünket az országos razzia során lefoglalták.
  Amint új információval tudunk szolgálni, azt itt közöljük Veletek.
  bithorlo_off

 • egy komment szerint a Gigatorrents szerverét is lefoglalták. Friss: 11:05 – más helyről is megerősítve!

  Sajnos a Gigatorrents szerverét is lefoglalták a tegnapi razzia során. Jelenleg több információnk nincs az ügyben, amint bármit megtudunk tájékoztatni fogunk benneteket.

 • lefoglalásra került a nemrégiben helyreállt Blue Dragon és Mesevilág is. A blogjuk nekik is “eltűnt”:

  Megkövülten ülünk…..
  2010.06.16. 18:39 Pincode

  Mai nap elvittek egy csomo szervert, legnagyobb bánatunkra Bd, és Mese közöttük volt.

  Mondjuk nem értjük miért azokat viszik, akik nem kérnek pénzt, de ez van. Tudomásul vesszük:(

  Nemsokára elindítjuk a két oldalt, csak fórumrésszel, pm-rendszerrel, hogy a közösség tagjai egymással tudjanak kommunikálni, ha lesz még miről

 • Friss – 10:18 – Biztos forrásból tudjuk, hogy a tegnapi nap folyamán az Evolutiont is lefoglalták.

Ha összevetjük a lefoglaltak oldalakt a hó eleji statisztikával, akkor kiderült, hogy akár “220 ezer” embert is érintett a lefoglalás. Természetesen az oldalak között van átfedés, de minimálisan is több mint 100 ezer felhasználót érint közvetlenül a tegnapi razzia. A hazai bittorrent peerek száma pedig akár 1,5 millióval is csökkenhetett – nagyrészt persze az nCore eltűnése miatt.

Oldalak, amik ismeretlen ok miatt állnak: Evolution (lefoglalták, lásd fent)

(A működő, illetve a biztonsági okokból álló oldalak nevét most nem közöljük.)

Egy kicsit a BIX grafikonról. A visszaesés jól látható, de azért nem minden. Fontos megjegyezni, hogy egyre több szolgáltató épít ki egymás között közvetlen vonalat. Így a közöttük zajló forgalom nem látható a grafikonon. Többek között ezért is látható április óta visszaesés.

A cikk folyamatosan frissülni fog! Ezért kérjük, hogy off hozzászólásokkal ne szemeteljétek tele, arra ott van a másik. Aki valamit tud, és az biztos információ, az írjon az [email protected] -ra. Az apróbb frissítésekről twitteren is értesülhettek. Aki pedig chatelni szeretne, az keresse fel az IRCnet szerveren az #asva.info szobát. Webchat: http://irc.ircbot.hu vagy http://webchat.xs4all.nl/index.php.

Természetesen Twitteren is nagy volt a forgalom, íme pár érdekes keresés:

Frissíve: 12:31 BRFK sajtóközlemény:

Összehangolt akció keretében több szerverhotel termében tartottak házkutatást a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen az Audióvizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, valamint a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért képviselőinek a feljelentése alapján.

Forrás: police.hu

Az angyalföldi rendőrök 2010. június 16-án –egy időben- egy összehangolt akció keretében Budapest területén egyszerre több szerverhotelben lévő internet szolgáltató cégnél, valamint egy műszaki főiskolán tartottak házkutatást.

A nyomozás során beazonosították a nyomozók a legnagyobb hazai és nemzetközi fájlcserélő torrent oldalakhoz tartozó statisztikákat-, adatokat tartalmazó szervereket, valamint a fájlcserélés alapját adó átjátszó- és tartalom szervereket, amelyeken több tízezer szerzői joggal védett művet közvetítettek, osztottak meg jogosulatlanul a nyilvánosság felé a szerzők és kiadók engedélye nélkül, a szolgáltatást igénybe vevők közreműködésével.

BRFK KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY

A házkutatások során a lefoglalt 50 szerveren 500 terrabájt tartalom volt megtalálható. Az elkövetés során okozott kár megállapítása még folyamatban van.

Screenshotok a videóból:

További képek itt: http://turkalo.asva.info/post/707669956/brfk-razzia-kepek-video-screenshotok

Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=1aGdcZDuuC4&feature=player_embedded

Alternatív videóforrás:

BRFK szerver lefoglalás 2010. június 16 from asvainfo on Vimeo.

Frissítve: 17:02 – Az nCore hétfőnél előbb nem fog újraindulni.

19:57 – Az nCore hivatalosan megerősítette, hogy az oldal (egy ? ) szerverét lefoglalták.  Pontos részleteket még nem tudnak ők sem. Az oldal jövőjéről még nem nyilatkoznak. Közben a délután még online Pirateday is offline lett. Az Insane-ről sem tudni még semmit, csak annyit, hogy nem megy.

23:50 – Az insane bejelentette a blogján az oldal leállítását, a felhasználói adatok biztonságban vannak.

00:07 – A BitGate helyreállt.

9:50 – Terjed egy .eu.kz domaines cím, amin az nCore login-oldala látható. Az oldal természetesen jelszókat lop, ne adjátok meg adataitokat!