A Snowtigers a maga 250 ezernél is nagyobb felhasználószámával valószínűleg Franciaország legnagyobb BitTorrent trackere volt. A jelentések szerint az akcióban – amiben egyébként katonai erőket is bevetettek – 10 staff tagot vettek őrizetbe, és 20-nál is több számítógépet foglalt le a rendőrség.

A lefoglalt gépek nagy része valószínű, hogy a staff tagoknál való házkutatás során kerültek a rendőrség kezére.  A rendőrség az ALPA (Association Against Audiovisual Piracy) -pal karöltve csapott le az üzemeltetőkre, és vetett véget a Snowtigers működésének, ami már 2005 óta működött.

Franciországról köztudott, hogy igen agresszívan lép fel a fájlcserélés minden formája ellen, és valószínűleg szemet szúrt nekik, hogy a Snowtigers már jó ideje gond nélkül üzemelt, ráadásul negyed millió regisztrált felhasználóval. ALPA vezetője, Frédéric Delacroix szerint az oldal több százezer euró bevételre tett szert működése során. És igaz ami igaz, az oldalon például meghívót támogatás során lehetett kapni, 30 euró fejében, változatos módon. Ezen kívül a kérések is fizetősek voltak az oldalon, mondta el Frédéric Delacroix.

A francia helyzet komolyságát mutatja, hogy a sajtóban úgy fogalmaztak, akik nyilatkoztak, hogy “szorosan együttműködtek az ügy során a katonasággal”. Az oldal szerverei egyébként Franciaországon kívül voltak, Hollandiában (LeaseWeb)  és Kanadában (Netelligent). Ez az eset bizonyítja, hogy az sem ad 100 százalékos biztonságot az üzemeltetőknek, ha a szerverek külföldön működnek. Bizonyára a Snowtigers is kevésbe hívta volna fel a figyelmét a rendőrségnek, ha nem lett volna pénz a tracker körül.

(via torrentfreak, zataz)