Az sg.hu-n olvashattuk, hogy az egyik nagy magyar rendező reménység új filmje a Szállítmány.

A Sony  képviselője elmondta, hogy pár hete PlayStation rendszerében keletkezett egy kis baki, aminek hatására néhány órán keresztül letölthető volt a Szállítmány c. film. Természetesen rövid időn belül észrevették a hibát, és eltávolították a filmet az online hálózatból.

A PlayStation rendszerének egyébként több mint 33 millió regisztrált felhasználója van, így nem meglepő, hogy több kalózoldalra is felkerült a film kópiája. Arról a Sony egyébként nem nyilatkozott, hogy pontosan hányan töltötték le a filmet – pedig nyilván pontosan tudják.

A film warez verziója a Armored (2009) DVDSCR.READNFO.XviD-PrisM lett, az nfo-ban a kalózok is leírják, hogy a Sony volt hülye, hogy idő előtt elérhetővé tette a filmet:

this is from the PS3 upload sony done by mistake,
total noobs :lol:, anyway i tagged dvdscr as quality
is sweet but its not a dvdrip!!!...i fixed colors
and increased brightness and sharpness overall
looks better but take it or leave it

you can't tag a webdownload as dvdrip !!

A filmet végül mint DVDSCR adták ki, a minősége nem is volt olyan vészes, bár még olyan, amit DVDrip-nek lehet mondani.

2v2yslz

28tjlo7

Screenshot a releaseből

A filmből természetesen nem ez az első kalóz verzió, ahogy szokott lenni, már CAM minőségben is elérhető volt. A p2p dvdscr kiadás után jött egy “scene” DVDRip is, de végül azt nuke-olták, mivel nem hivatalos DVD-ről volt rippelve – talán éppen az előbb említett screenert használták fel.

A Szállítmány egyébként 15,8 millió dolláros (3 milliárd forintos) mozibevételt hozott a Sonynak.

(via sg.hu)