A nemzetközi scene egy újabb veszteséget könyvelhet el, ugyanis a napokban a rendőrség egy jelentős warez group-ra csapott le. A csapat a “warez piramis” tetején helyezkedett el, talán ezért sem szívárgott ki még a csapat neve.

Az ilyen jellegű csapatok az elsődleges forrása a legtöbb BitTorrent trackernek, legyen az privát vagy publikus. A Torrentfreak információi szerint az érintett warez csapat az egyik legjelentősebb, zenével foglalkozó team volt (közel 3000 kiadott rls-el), annak ellenére, meglehetősen új volt még, csupán egy éve működött. Kevesebb, mint 10 tag fiatalnak tekinthető, és nem mindegyikük az Egyesült Királyságból való.

Az első letartóztatások még május közepén történtek, de még a napokban is vettek őrizetbe embereket. A házkutatások során természtesen a rendőrség nagy figyelmet fordított a helyszínen lévő  számítástechnikához kötödő eszközökre, így az összes pc-t, telefont, cd és mp3 lejátszót lefoglalták.

A források szerint a csapat még “szabadon” maradt tagjai a még elérhető szervereket leállították, és  topsite-okról törölték a hozzáférésüket.

(via torrenfreak)