A Pirate Bay-per 9. napjának egyik szereplője Roger Wallis, médiaprofesszor volt. Közreműködését a TPB támogatói, rajongói Wallis feleségének küldött több tucat csokor virággal köszönték meg.

Wallis szakértőként vett részt a perben, aki főleg a zeneipar technológiai lemaradásáról, illetve az újdonságok iránti befogadóképtelenségéről beszélt. Szó volt a kutatásairól, melyek arra mutatnak rá, hogy a letöltések és a CD- vásárlások, pontosabban a NEM vásárlások nem függnek össze, tehát aki letölt, nem vesz kevesebb CD-t, illetve fordítva. Wallis jól állta a sarat, pedig Danowsky, Pontén és Wadsted ügyvédek természetesen mindent megtettek, hogy kétségbe vonják a szakértő hírnevét.

Amikor a professzor elhagyta a tanúk padját, a bíróság megkérdezte, hogy szeretné-e megtéríttetni a részvétellel járó költségeket (pl. utazás), erre azt válaszolta, hogy szívesen venné, ha küldenének virágot a feleségének. Ezek után nem kellett sokat várni, hogy virágcsokrokkal halmozzák el az asszonyt.

wallis-flowers

Roger Wallis, felesége és a virágok (kép: TorrentFreak)

Köszönhetően az élő közvetítéseknek, elég nagy számú közönség hallhatta Wallis kérését, így nem kellett sok idő, hogy az első csokrok megérkezzenek a házához. Roger felesége, Görel azonban még csak meg sem lepődött hóbortos férje kijelentésén. “38 éve házasodtunk össze. Megismerkedésünk után fél órával már megkérte a kezem, amire a válaszom egy “lehet” volt. Másnap teljesen meggyőzött” – magyarázta férje szeszélyességét.

Egy helyi virágüzletben Stockholmban aznap este fél 9-ig 100 megrendelést kaptak, és a tulaj szerint másik két közeli virágos is rendelkezett hasonló mennyiségű megrendeléssel. Csütörtökön az utolsó szállítással 33 csokor érkezett, de péntekre még többet vártak a virágárus szerint. A virágok egyébként nem is érkezhettek volna jobbkor, ugyanis a házaspár pénteken ünnepelte házassági évfordulóját, valamint ma van Görel születésnapja.

Még egy érdekes dolgot is szült Wallisék esete; egy weboldalon számolják, hogy mennyi mindent kapott eddig a pár, és ez mennyi CD-t jelent, amit nem vettek meg az emberek, csupán mert megpróbálták lejáratni a professzort. Ezidáig a társadalom azon része, melyet a zeneipar egyszerűen tolvajoknak nevez, több mint 4100 eurót költött virágokra, csokira és ajándékokra a házaspár számára. Természetesen ez az összeg már sosem fog a zeneiparba kerülni, ezzel tehát egy újabb öngólt könyvelhetnek el.

Wallisék viszont lassan kifogynak a vázákból, de mivel Görel is tudja, hogy a “megosztás törődés”, ezért a lépcsőházuk összes lakójának ad az ajándékokból.

(via torrentfreak)