A Vodafone, mindannyiunk kedvenc mobil (és mobil-net) szolgáltatója egy huszárvágással módosította a szerződési feltételeket.

Miről is van szó? Csupán annyiról, hogy a Vodafone mobil-net-en immár nem tiltott a P2P forgalom, tehát lehet orrba-szájba torrentezni 5GB-ot. Ja igen, mert korlát az lett. Az olyan “extrém” felhasználókat, akik átlépik az 5GB-os korlátot, csúcsidőben (hogy ez mikor kezdődik arról nincs info persze) korlátozza a szolgáltató. De nincs még megállás, ha van olyan elvakult ember, aki még ezzel a csonka nettel is tovább tölt masszívan, és eléri a 10GB-os határt, full korlátot kap, azaz éjjel-nappal, 0-24-ig korlátolt sávszélességgel gazdálkodhat.

Nincs több “korlátlan” 3G

Az új és régi ügyfelek tájékoztatása persze megtörtént, 2 napilapban, (Népszabadság és a Magyar Nemzet) és csókolom, ennyi. Elképzelhetitek mennyi Vodafone-os 3G-éző fiatal egyetemista olvassa ezeket az újságokat.

A módszer egyébként nem új (kedvezményekkel és jó reklámmal begyűjti az ügyfeleket, aztán kirántja alóluk a szőnyeget), hiszen a GPRS hőskorában ugyanezt már megjátszotta egyszer.