Korábban is voltak már próbálkozások, hogy eladjanak BitTorrent-re optimalizált mini média pc-ket, de igazán nagy sikerrel egyetlen cég sem büszkélkedhetett. Ilyen volt például a no-name Myka (beépített bittorrent kliens, wifi, usb támogatás, belső hdd, hdmi kimenet, linux alapok) vagy a NetGear és a BitTorrent Inc. közös projektje (hdtv, nas, usb, wifi támogatás, együttműködés a BitTorrent online piacterével).

A legújabb ilyen eszköz a Vuzebox, ami tulajdonképpen egy jól felszerelt otthoni média pc, amely a Vuze-t futtatja Fedora Linux alapokon. A “doboz” tartalma egy Intel Dual Core 2 GHz-es processzor, 1 GB ram-mal, beépített háttértárral, HDMI kimenettel, 6 csatornás hangkártyával, gigabites lannal. A dolog egyetlen, és talán legfájóbb hiányossága a wifi. Az Vuzebox kompletten 600 dollárban kerül.

A Vuzebox-nak egyébként semmi köze a hivatalos Vuze oldalhoz, talán kicsit rossz nevet választottak, nem is biztos, hogy túl sokáig maradhatnak így a piacon.  Az ára sem a legjobb, többre mehetünk egy hackelt Apple TV-vel, vagy egy házi megoldással.

Mindenesetre a Vuzebox oldalán meg lehet rendelni az eszközt kétféle verzióban, 599 dollárba kerül a 160GB hdd-vel rendelkező modell, 699-be pedig a 320GB-os.

(via p2p-blog)