Összeszedtük nektek (és persze magunknak) a 2008-as év legnépszerűbb, vagy éppen legbotrányosabb, asva.info-n megjelent cikkeket. Az összeállítás a cikkhez érkezett kommentek alapján történt. Fogadjátok sok szeretettel.

1. nCore down – ismét

És igen, az első helyen ismét az nCore. Bár ennek az első helynek valószínűleg kevésbé örülnek, mint a legutóbbinak. Nem éppen a csúcs időszaka volt ez az nCore-nak. Folyamatos leállásokkal küzdött az oldal, majd jött ez az érdekes szituáció, amikor egy rövid, tömör üzenet fogadta az oldal látogatóit, amiben az volt olvasható, hogy a szolgáltató a szerződés többszöri megszegése miatt korlátozta a szolgáltatást.

2. Az nCore sztori

A második pozíció szintén az nCore-hoz fűződik, de ismét nem egy “szép” helyezés. A felhasználókból heves reakciót váltott ki, amikor kitudódott, hogy az nCore-on tartott nyereményjátéknak több fontos alappillérét is elhallgatta a staff a torrentezők előtt. Az ügybe még egy másik, több millió forintra büntetett cég neve is bekerült, így sokakban eltűnt a bizalom az oldallal kapcsolatban.

3. Hazai Warez Scene: több csapat kilép?

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára szintén egy negatív vonzatú cikk állhatott fel. A hazai warez scene egy meghatározó része egyszerre, szervezetten “lépett le”. A kilépés oka valószínűleg a hazai helyzet megváltozása, a sok kontár csapat megjelenése és scene bemocskolása. Hogy a helyüket sikerült-e betölteni az eltelt idő alatt, mindenki maga döntse el.

4. Kiszivárgott a GTA 4 BitTorrent-re

A GTA 4 PC-s verzióját mindenki várta, mint a messiást, hogy egy szép nagyot csalódhassanak benne. Irreális gépigény, optimalizálatlan konzol átirat, hatalmas méret. Ennek ellenére sokan letöltötték a játék első verzióit is, amik még nem is voltak működőképesek. Kicsivel később persze kijött a rendes tört verzió is.

5. Szemléletváltás a bH-n

A siker kulcsa egyszerű. Népszerű trackerről kell írni. Bármit. Jót, vagy rosszat írunk az nCore-ról vagy a bitHUmen-ről, az indulatok elszabadulnak. A vitatkozással párhuzamosan ilyenkor megjelennek az asva.info-t becsmérlő komentek. Szánalmasak vagyunk, bh adminok vagyunk, jogvédők vagyunk, több tucat alternatíva van, igazából csak választani kéne már egyet, ami mindenkinek megfelel.

6. BitGate freereg

Kiírtuk, hogy szabadon lehet regisztrálni a BitGate-re. Amilyen szerencsénk volt, a regisztráció nem működött. Az indulatok persze itt is hamar elszabadultak. Legjobb az esetben pár kommentelő vicces éjszakai “beszélgetése” volt a cikknél. Hatalmas volt, sokat nevettünk mi is rajta.

SH4RK 2008. március 16. 01:04

Nemi életről jut eszembe: egyre tobb informatikus él nemi életet. Hígul a szakma

u.i: bocs, fáradok.

7. Razzia a győri kollégiumban

A győri egyetemi kollégium esete is hamar felfutott. Elsőként mi szellőztettük meg az információkat a magyar online sajtóban. Több hírportál is tőlünk vett át anyagot, ami még nem is lenne gond, csak hatalmas ferdítések is történtek közben.

8. A CinemaStore affér

Szintén nagy indulatok indított ez a cikk. Amikor bármiről lerántjuk a leplet, azonnal jönnek az oldalra vádaskodni, vitatkozni és kötekedni az érintettek. A CinemeStore-os eset is ilyen volt. Az oldalt feltörték, és kényes információkat szivárogtattak ki.

9. UPC – A sötét ló

A forgalomkorlátozás szó egyre többször kerül szóba. Sajnos sok felhasználót érint itthon is. A legnagyobb gond a UPC körül van, az általuk használt korlát miatt napközben szinte esélytelen torrentezni a megszokott technikával.

10. Razzia hét

November végén, december elején a sűrű látogatások voltak a BIX-ben. Több szervert lefoglaltak, és több szolgáltatónál is jártak. Az eredmények kézzelfoghatóak voltak, a BIX grafikonjain durva eséseket láthattunk, volt olyan, hogy szinte fél gőzzel dobogott az internet kishazánkban. 

10 + 1. Lekapcsolták az Asva.info-t

Nem bírtam ki, hogy ne irjam ide 🙂 2008. november 8-án volt az oldalunk egy éves. Az évfordulón egy kicsit megvicceltük az olvasóinkat, volt akiknek egyből leesett a poén, voltak azonban akik elhitték a tréfát. A slusszpoén a felfrissített kinézet lett, ami – szerintem – végül elnyerte az olvasók tetszését, és az eltelt idő alatt mindenki megtanulta használni.

Ahol patakokban folyik a sav: a Boncasztal sorozat

Ugyan a cikkek külön-külön nem kerültek fel éves toplistánkra, de ne menjünk el mellette szó nélkül. Konstruktív kritikának indult, de rövid idő alatt legjobban utált “márkanevünkké” nőtte ki magát. Kaptunk érte kígyót-békát-forró szurkot az oldalak gazdáitól és fanatikus talpnyalrajongóiktól, de azért néhány esetben nem talált teljesen süket fülekre, sőt egy mazochista olvasónk egyenesen azért törte magát, hogy őt boncoljuk. Eddigi áldozataink: a kis hamis Revolution World, a “nagykis” Bithorlo, a feltörekvő Bitmania, a méltánytalanul elhanyagolt Pirateday, a felnőtteket célzó Malacka, és a BitMumia, amelyre nem igazán találtam szavakat. Idén folytatjuk, van téma bőven…

Egyúttal itt szeretnénk megköszönni minden egyes hozzászólást, amit az oldalon hagytok. Mi ezekből a visszajelzésekből látjuk, hogy mennyire működünk jól, vagy éppen rosszul, tehát fontosak nekünk. Megragadom az alkalmat – és bár utólag, de –  minden kedves Asva.info olvasónak boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok a teljes staff nevében.