A VPN-ről már többször írtam az oldalon, de most egy olyan rendszert mutatok be, amely egy éve indult, és az a különleges benne, hogy a felhasználó döntheti el, hogy fizet a szolgáltatásért, vagy nem. A szolgáltatás beindulása óta már 300 000-en regisztráltak be az  ‘Its Hidden’ oldalára, ami azt bizonyítja, hogy igenis van létjogosultsága az ilyen rendszereknek.

Egyre több országban komolyan büntetik már az otthoni letöltőket is. A három csapás törvényt is több helyen sikerült beiktatni, ott pedig a felhasználó akár az internet-hozzáférést is elveszítheti. Ezektől a “felesleges” inzultusoktól tud megóvni bennünket a VPN, amely már a biztonságban internetező BitTorrent felhasználók legnépszerűbb választása. Használatával rendes IP címünk elrejthető, és a szolgáltató sem tudja monitorozni és korlátozni (megfelelő beállítások és titkosítás mellett) milyen tartalmakat is böngészünk.

Az Its Hidden egy olyan ritka szolgálató, aki a fizetős megoldás mellett – korlátozásokkal ugyan, de – ingyenes VPN-t is ad az oldalán regisztráló felhasználóknak. A regisztráció pofon egyszerű és pár adat megadása után máris él a hozzáférésünk. Egy év alatt több mint 300 ezer felhasználója lett az Its Hidden-nek. Persze ennyi embert csak ingyen nem tudnának kiszolgálni, viszont a fizető felhasználóknak hála – akik nyilván a nagyüzemi letöltők – a rendszer úgy tűnik működik, fenntartható.

Az Its Hidden titkosítja a kapcsolatot számítógépünk és szerver között, így harmadik fél számára láthatatlan, hogy milyen tartalmakat böngészünk. A felhasználók forgalmát nem naplózzák állításuk szerint, így nem kell tartanunk attól, hogy mégis lecsaphatnak ránk a rend éber őrei. Egy átlagos napon több mint 50 ezer felhasználó használja a szolgáltatást, több ezer gigabyte forgalmat generálva. A nagy érdeklődés miatt korábban lezárták a szabad regisztrációt, de most újra bárki feliratkozhat a szolgáltatásra.

Beállítás Windows 7 alatt:

(Más rendszerhez itt találhatók útmutatók: http://tinyurl.hu/QU9q/)

hidden_1

Windows 7 alatt a “Hálózati és megosztási központ”-ot keressük

hidden_2

Kapcsolódás munkahelyhez

hidden_3

Magánhálózat használata

hidden_4

A cím vpn.itshidden.com legyen, a cél neve mindegy

hidden_5

Adjuk meg az oldalon regisztráláskor használt felhasználónevet és jelszót

hidden_6

Csatlakozás után, immár az új IP-nkkel, úgy tűnik, mi bizony hollandok vagyunk

Saját tesztem alapján a szolgáltatás ingyenes része “használható”. Nem, nem torrentezésre, és nem 0-24 órás letöltésre, de azért egyszerű böngészésre bőven jó. Bár a csatlakozás nem volt azonnali (többször is eldobta a kapcsolatot), ha egyszer bent vagyunk a rendszerben, akkor nem fog kidobni. Bő fél óra alatt semmi gondot nem tapasztaltam. Csináltam egy egyszerű speedtest-et is, és hát igen, olcsó húsnak híg a leve alapon, elég karcsú az ingyenes oldalon a sávszélesség.

872676270

Ennek ellére még azt mondom, hogy becsületes, hiszen teljesen ingyenes használjuk a rendszert. A fizetős oldalon természetesen rendes sávszélességgel látnak el bennünket. Ha esetleges külföldi IP-re van szükségünk valamiért, vagy egyszerűen csak el akarjuk rejteni magunkat, néha érdemes talonban tartani a szolgáltatást. Láthatóan egyszerűen és gyorsan be lehet állítani, és a teljes adatforgalmat titkosítja. Persze mindig akadnak kételkedők, akik szerint kiadják az adatainkat a VPN szolgáltatók, vagy éppen saját maguknak naplózzák, de nekik azt tudom mondani, akkor üzemeltessenek saját rendszert.

Összefoglalás:

Szolgáltatás Ingyenes Fizetős
7 Gigabit össz-sávszélesség igen igen
Azonnali hozzáférés igen igen
Külső szoftver nélkül igen igen
128bit-es titkosítás igen igen
Dedikált IP nem igen
Alacsony user/szerver arány nem igen

Aki szeretne, http://itshidden.com/ itt tud regisztrálni az oldalra.

(via torrentfreak)