A BangFTP-ről már írtunk egyszer, szokásos email spamban fizetős, “legális” letöltést ígértek. A legális forrás itt a magyar ftp és torrent oldalakat jelentette. Már akkor pofátlanságnak éreztem, hogy egy “legálisnak” aposztrofált letöltő oldalon warez releasek és magyar bankszámlaszámok forognak, de úgy látszik, van ennél is nagyobb ászuk.

Az FTP-t üzemeltetők gondoltak egy nagyot és kiadtak egy “sajtóközleményt”, mindezt ráadásul az MTI rendszerén keresztül. Így tulajdonképen a Magyar Távirati Iroda – Magyarország nemzeti hírügynöksége – fizetős warezoldalt reklámozott természetesen pénzért.

bangftp

A hírt az MTI OTS üzleti sajtószolgalátásában adták fel, ami normális esetben arra van, hogy cégek pr hírüket eljuttassák a médián keresztül az emberekhez. Ezeket az MTI hírek között felbukkanó “hirdetéseket” természetesen nem az MTI munkatársai írják, és a Távirati Iroda el is határolódik az ilyen bejegyzésektől.

Íme az MTI-s post:

OTS – DVD filmek minden mennyiségben a Bangftp.com-tól

A Bangftp.com bejelentette, hogy megkezdi magyarországi működését. A cég honlapjáról több ezer filmet tölthetünk le magyar nyelven is, gyorsan, megbízhatóan. Fizethetünk egyetlen napra, vagy akár egy egész hónapra is emelt díjas sms küldésével, vagy bankszámlára történő befizetéssel. A cég hamarosan a blu ray filmeket is elérhetővé teszi – jelentette a Bangftp.com.

mti_ots

A szóban forgó hír, amelyet már eltávolítottak az oldalról

Sokat nem is tudunk hozzáfűzni, a dolog magáért beszél. Ez ma Magyarország, ahol a torrentezőket és otthoni letöltőket is lassan tűzzel-vassal irtják, kereszteshadjáratot folytatnak a torrentoldalak ellen, és az MTI oldalán fizetős letöltő oldalakat reklámoznak.

ui.: nem ez az egyetlen hely, ahol az ftp hirdeti magát:

bangftp_express