A TorrentFreak szokásos összeállításából kiderült, hogy a Hobbit című film első része volt 2013-ban a legtöbbet letöltött film. A dobogóra felfért még egy igazi nagy széria legújabb része, név szerint a Fast and Furious 6, illetve Quentin Tarantino filmje; a Django Unchained.

Az első helyen álló Hobbit több mint 8 millió letöltést produkált a BitTorrent hálózatokon, de nem sokkal maradt le az előbb már említett két film, a Fast and Furious legújabb része, illetve a Django Unchained – vagy ahogy itthon futott a mozikban Django elszabadul. Persze évről évre vannak olyan filmek, amelyeket az ember hiányol a top 10-es listáról, ilyen például az Éhezők viadalának folytatása, vagy Man of Steel. Bár utóbbit már nyáron bemutatták, az Éhezők viadalának második részének csak novemberben volt a premiere, így talán nem volt elég ideje ahhoz, hogy kifussa magát.

További érdekesség, hogy például a letöltési top 10-be bekerült Gengszter osztag a mozikban nem szerepelt olyan jól, összességében jóval kevesebbet hozott, mint a mögötte található Másnaposok 3, illetve a Now You See Me. A letöltési számok és pénzügyi eredmények között tehát ezzel az egyszerű példával is jól szemléltethető, hogy attól, ha egy filmet sokan letöltenek, még nem biztos, hogy jól szerepel a moziban, vagy éppen fordítva, ha sokan letöltötték, nem jelenti azt, hogy az emberek nem mennek el rá. A magas letöltési számok oka lehet egyébként a csúsztatott premier, ami egyre gyakrabban hazánkban is előfordul – nem véletlen. És hogy a filmkészítők még mindig nem az éh-halál küszöbén állnak, arra jó bizonyíték, a 2013-as, összesen 11 milliárd dolláros US box office eredmény.

top_ten

 

Ui: emlékeztetőnek, tavaly a Project-X lett a legtöbbet letöltött film, amely az akkori számok alapján még az idei listán is vezető lenne a maga több mint 8.7 milliós letöltésével.

Forrás: TorrentFreak