A tévésorozatok után a 2012-es filmeket is szemlézte a TorrentFreak, és saját adatai szerint idén a Project X című film lett a befutó a letöltések között. Olyan nagy filmeket utasított maga mögé, mint például a látszólag tuti befutó “The Dark Knight Rises” vagy a szintén nagy népszerűségnek örvendő “The Avangers”.

A Project X közel 9 milliós letöltéssel tudott az első helyre kerülni, de szorosan a nyomában van a Mission: Impossible – Ghost Protocol és a már előbb említett The Dark Knight Rises. 8,5, illetve 8.2 milliós letöltési számokkal. A letöltések száma egyébként nem változott nagyon a tavalyi évhez képest, ami arra utal, hogy továbbra sincs igazi, széles körű alternatívája a BitTorrentnek.

Az idei győztes pozíciója azért is érdekes, mert a top 10 filmek közül a legkisebb bevételt érte el világszinten. Úgy látszik, a letöltéseket bonyolító közösségnek viszont tetszett a film.

Több nemzetközi tanulmány is megerősítette már azt a lassan ténynek nevezhető dolgot, hogy nincs összefüggés a film letöltési számai és a film sikeressége vagy sikertelensége között. Bodó Balázsék még 2009-ben több hónapon keresztül gyűjtöttek adatokat a témához kapcsolódóan, és ők is arra a megállapításra jutottak, hogy NEM igaz az a feltevés, hogy 1 letöltés egyenlő lenne 1 elvesztett mozinézővel.

Azt viszont észrevették, hogy minél több helyen játszanak egy filmet mozikban, annál nagyobb letöltési számot produkál az adott film a torrentoldalakon. Ha tehát erős egy film marketingje, az kihathat a letöltési számokra is.

top10_filmek_bittorrent