Több mint 5 év után bezár hazánk vezető sorozatokkal foglalkozó trackere. A hírről részletesen a tracker fórumában olvashattok.

Különösebb oka nincs a nehéz döntésüknek, talán eljött az az idő náluk is, amikor előtérbe kerültek fontosabb dolgok. Azért, hogy a felhasználóknak még utoljára kedveskedjenek, 1 hét freeleechet tartanak az oldalon.

A magam nevében csak gratulálni tudok az oldalnak, hogy nagyobb botrányok és támogatás nélkül tudtak ilyet stabilan működni az elmúlt években. Ahogy ők is mondják, a torrent az utóbbi időben megváltozott, sok oldalt indítottak pusztán pénzszerzés céljából. Ettől függetlenül azt gondolom, a megváltozott – és mostanában extra nehéz  szituációban is – szükség van az olyan oldalakra, amik tiszták, rendesek és a felhasználókért vannak. Ahogy a BitGate kilép a működő oldalak sorából, egy hatalmas űr keletkezik, amit azt hiszem, iszonyat nehéz lesz betölteni. Nem csak azért, mert komoly háttér kell egy ekkora oldalhoz, hanem – remélem – a felhasználókban kialakult egyfajta igényesség, ahogy akármilyen oldalra nem regisztrálnak. Egy biztos, az idei év egyelőre tényleg a torrentezés fekete éve hazánkban. Csak remélni tudom, hogy a hátralevő hónapokban valami jó is  történik végre.

bitgateoff

Bezár a BitGate

(via sartek twitt)

Frissítve:

És valóban, pénteken az oldal már nem elérhető teljes mértékben, csak egy üzenet olvasható rajta, amiben viszont megpendítik a tulajok az esetleges visszatérés lehetőségét.

Az BitGatetel felvettük egyébként a kapcsolatot korábban, amit van publikus információnk közölni fogjuk.

Köszönjük Nektek az elmúlt közel 5 évet. Talán lesz ez még több is!


Igen, jól látjátok.

Mérlegeltünk. Úgy döntöttünk, megpróbálunk valamilyen megoldást találni az oldal további működését illetően.


Legyetek türelemmel, talán ősszel ismét találkozhatunk!