A PayPal már többször jelezte, hogy nem kívánja támogatni a BitTorrent oldalakat, még úgysem, hogy fizetési lehetőséget nyújt azok felhasználói számára. Döntése a trackereknél még-még érthető, nem szeretnének kényes dolgokban részt venni, ám úgy látszik, ez a politika már a VPN szolgáltatókra is kiterjed.

Történt ugyanis, hogy a TorGuard – nevéből már érezhető, hogy nem az üzleti felhasználók VPN-je, hanem az átlag otthoni végfelhasználóké – számláját befagyasztották, mivel BitTorrent-tel összefüggésbe hozható volt. Ennek eredményeképpen többszáz felhasználó automatikus havi vásárlását mondták fel, illetve a TorGuard PayPal számláján lévő – állítólag több ezer dollárnyi – összeget is befagyasztották.

A TorGuard előzetes figyelmeztetések nélkül csak annyit érzékelt, hogy a számlájához nem tud hozzáférni teljes mértékben, illetve kapott mellé egy emailt a PayPal-tól:

“When we reviewed your account, we noticed that your activity violates some of the agreements you have with us. Because of this, we’ve limited your accounts and can no longer offer our services to you. You’ll still be able to log in to view your transaction history, but you won’t be able to send or receive money.”

Tömören: a PayPal megvizsgálta a fiókot, és mivel úgy találták, hogy többször is megszegték a szerződést, limitálták a fiókot. Belépni be tudnak a tulajok, de pénzt küldeni vagy fogadni már nem.

Mivel nem pontosan értették, miről is van szó, a TorGuard tulajdonosa nem volt rest, és felhívta a PayPalt bővebb tájékoztatásért. De csak annyi tudott meg, hogy a cég nem támogatja a torrent trackerek reklámozását, illetve hogy a fiók bizony zárva marad. Hiába bizonygatták, hogy a TorGuard tulajdonképpen egy hosting szolgáltatónak tekinthető, és semmi köze a bittorrent trackerekhez, ez mit sem változtatott már a dolgon.

Az élet persze ettől nem állt meg, de látható, hogy a PayPal egyre inkább kizárja magát ezekből a dolgokból, úgy látszik, még egy ilyen teljesen legális szolgáltatás pénze is büdös a cégnek. A felhasználók számára ez bizony egy kicsi kellemetlenséggel jár, a TorGuard lehet, veszített pár ezer dollárt és pár felhasználót, de aki akarja megtalálja a más fajta fizetési módokat is.