Többektől is kaptunk hírt egy bizonyos, az “Independence staff” által írt e-mailről, amit a volt oldal volt tagjai kaptak postaládájukba.

A levél röviden és tömören arra buzdít, hogy regisztráljunk a Teracod-ra, ami – mint ebből a “hirdetési formából” is látszik – kézzel-lábbal töri magát, hogy az Indep méltó utódjává váljon.

A levél teljes szövege:

Kedves Indenpendence felhasználónk!

Sajnálattal tudatjuk, hogy oldalunk végleg bezárta kapuit, de igyekszünk pótolni az utánunk keletkezett urt.

Sokan feltették a kérdést: mi lesz velem, hova menjek most? Íme hát egy lehetoség, amit örömmel ajánlunk:

Ha még nem találtál más torrentoldalt, vagy szeretnél bejutni máshova is, most megteheted!

Az alábbi linkre kattintva beregisztrálhatsz a TERACOD -ra: http://teracod.hu/signup.php (teljesen ingyenes)

Így egy ugyanolyan jó közösség tagja lehetsz, mint amit nálunk is megszokhattál.

Azonban ez a lehetoség is véges, csak 15.000 felhasználó kerülhet be így. Ha érdekel a dolog ne habozz, regisztrálj!

Köszönet a TERACOD oldalnak a felajánlásért!

Indenpendence staff

Ezt a levelet azért kapod, mert tagja voltál az Indenpendence oldalnak, és ott megadtad publikus emailcímed .
Mivel ez egy egyszeri lehetoség számodra nem zaklatunk további hírlevelekkel, tehát nincs is szükség arra hogy leiratkozz.

Az egyszeri lehetőség – biztos ami biztos – rögtön kétszer is bepottyant a postaládákba egy nap különbséggel, nehogy valakinek véletlenül elkerülje a figyelmét. Bízzunk benne, hogy nem lesz ebből rendszer, és nem küldözgetik folyamatosan mindaddig, amíg a 15000 hülyehelyük be nem telik, egész jól megvoltunk spam nélkül is elmúlt napokban. Emellett fura még, hogy nem az indep.eu, hanem az independence.hu domaint használják, valamint további újítás, hogy nem a Vodafone UMTS hálózatából, hanem egy szlovák szerveren át érkezik ládánkba a szemét.

Hát hajrá, sok sikert, töltsék csak be az űrt, amit a harácsolás, spamelés (úgy látom, ez már alakul), halott torrentek ezreinek felhalmozása, a felhasználók határtalan kihasználása, becsapása(ez is megy már) és lenézése terén az Indepence maga után hagyott. Azért legalább az SMS-ek után tessék rendesen befizetni az adót, mert nem lehet kellemes érzés, ha éjjel 2 és 4 között dörömbölnek, de erről majd mesélnek, akik már megtapasztalták…

Köszönet a TERACOD oldalnak a felajánlásért, de inkább nem kérünk belőle.

Update: Az independence.hu tulajdonosát is váratlanul érintette az eset, az oldalon a következő üzenet olvasható:

Én, mint az independence.hu domain tulajdonosa nyomatékosan kijelentem, hogy elhatárolódok MINDEN torrent oldaltól és minden ezzel a témával kapcsolatos tevékenységtõl.
A napokban világot látott e-mail, melyet az independence torrent oldal felhasználói kaptak véletlenül/vagy szándékosan az én domain nevem felhasználásával küldtek ki TÉVES! A levél tartalmát nem vonom kétségbe, de a feladó, nem én se nem a szerver használói közül került ki.

A levél feladója az independence @ independence (pont) hu volt.

Akik szakmailag nincsenek a toppon szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy IGEN, LEHETSÉGES úgy levelet küldeni, hogy a feladóhoz fiktív e-mail címeket írunk. Így történt ez most is.

Ez megmagyarázza, hogy hogy kerülhetett a megszokott indep.eu helyett a másik domain a feladóhoz: a kedves spamküldő annyira béna volt, hogy még azt sem tudta, hogy kinek a nevében kell kipostázni a reklámját. Szégyenletes.

(Kérem, hogy a fanboyok kulturáltan adjanak hangot véleményüknek…)