A héten érkezett az email, amelyben Megmondó kapitány arról tájékoztat bennünket, hogy lefoglalták a moovie.hu szerverét. Az oldal ugyan csak linkeket tartalmazott, és online filmezésre adott lehetőséget, a legalitás a hatóságok szerint még így is messze van tőle.

A siteon és a facebook-on is olvasható, hogy a szervereiket lefoglalták, ezért megszüntetik eddigi tevékenységüket.

Az oldal szervereit a hatóságok lefoglalták, ezért megszűnni kényszerült.
A domain eladó, kizárlólag csak komoly érdeklődőknek.
További információk az oldal Facebook oldalán olvashatók.
Kapcsolat és további információk: moovie[KUKAC]systemerror.hu

Az oldal szervereit a hatóságok lefoglalták, ezért megszűnni kényszerült. A domain eladó, kizárlólag csak komoly érdeklődőknek. További információk az oldal Facebook oldalán olvashatók. Kapcsolat és további információk: moovie[KUKAC]systemerror.hu

A facebook üzenőfalán március 31-i bejegyzésben az olvasható, hogy a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) és az Üvegtigris 2 készítőinek “jóvoltából” az oldalt elvitték, az üzemeltető ellen eljárás indult. Ennek következménye, hogy az oldal megszűnik, mindez pedig a 2 éves születésnap előtt egy héttel.

Az is kiderül az üzemeltetőtől, hogy állítólag 673 millió Ft kárt okozott a filmiparnak és maximum 3 évre számíthat. (Itt azért megjegyezném, ha már ilyen infókat oszt meg, lehetett volna pontosabb, mert így akár 3 év üdülésre is gondolhatunk…)

Nem tudjuk viszont, hogy ilyen kár okozása esetén követelnek-e kártérítést, de valószínűnek tartom, hogy igen, mivel a domain eladó – mint ahogy feljebb láthatjuk. Hogy erre mi szükség van, azt nem értem, de biztosan sokat fizetne érte bárki…

(ui.: bár magunk nem követtük figyelemmel a moovie “pályafutását”, de a Facebook “kedvelők” száma – majd 60 ezer – alapján népszerű oldalról lehetett szó, így talán nem is véletlen, hogy célpontba került)