Aki torrentes körökben mozog, az bizonyára észrevehette, hogy a PirateDay egy új domain-en elkezdett újra működni. Lehet regisztrálni, be lehet lépni, vannak torrentek. A  menü alatt ott a szöveg, hogy “Mindenkit megkérünk, hogy az átállás miatt a letöltött torrenteknél aki tud álljon vissza seed-be. Előre is köszönjük”. Ilyen rövid alvás után visszatért volna az oldal?

Nos el kell, hogy keserítsem a rajongókat, de ez a PirateDay nem az a PiratDay. Noha a színvilág emlékeztet rá, a logó stimmel, ez nem az eredeti alkotók által futtatott oldal. Hogy biztosra menjünk, megkerestük a volt tulajt, és megkérdeztük, hogy ez a várt visszatérés, amit a búcsú üzenetben rebesgettek. Nos a válasz egyértelműen NEM. Valaki csak beregisztrált egy domaint a PirateDay nevével, és most próbál valószínűleg közösséget találni magának. Egyelőre hirdetés és támogatás nincs az oldalon, de egy ilyen tisztességtelen indulás után sok jót nem várnék.

A PirateDay idén februárban zárt be, 6 éves működés után. A staff hosszas gondolkozás után döntött így, ezt látták a legjobb megoldásnak. Már a búcsúüzenetben egyértelművé tették, hogy a felhasználók adatait nem adják át másik oldalnak, nem olvadnak össze. A visszatérés a lehetséges forgatókönyvek között szerepelt, de úgy látszik, arra még várni kell.