Az uTorrent készítője, a BitTorrent Inc. belehúzott a fejlesztésekbe, és úgy tűnik, ők is a web felé veszik az irányt. Pontosan ezért voltak olvashatóak a múlt hónapban a cég álláshirdetései webes fejlesztők számára.

HTML, Ajax, CSS és python mágusokat is keresett a BitTorrent Inc. frontend / backend fejlesztő pozíciókra. Egész pontosan pedig az uTorrent központosított webui rendszeréhez keresett valószínűleg új munkaerőket a cég.

utorrent_falcon

Beállítások a 2.1 alpa kliensben

A 2.1-es uTorrent-ben már megtalálható az a funkció, amely segítségével nem kell a saját gépünkre beállítani a webui-t, hanem a cég egységes beléptető felületén keresztül gyakorlatilag bárhonnan elérhetjük a torrenteinket, és ahogy azt elvárjuk, minden szükséges funkció elérhető a webes kliensen.

utorrent_falcon_3

Belépési felület

A rendszer használata pofonegyszerű. Elég beállítani magunknál a klienst, majd belépni a megadott felhasználói adatokkal a falcon.utorrent címen. Itt a rendszer minden titkosítást és adatletöltést elintéz, majd pár pillanat múlva betöltődik a felület, ahol már láthatjuk a saját torrenteinket.

Torrent lista a webes felületen

A másik újdonság a 2.1-ben a stream funkció, amelyről korábban már írtunk. Ezzel lehetőségünk van arra, hogy azelőtt elkezdjük nézni a videó anyagot, mielőtt az teljesen lejönne. Gyárilag a DivX playert használja, de ezen könnyedén tudunk változtatni.

Sajnos egyelőre csak Windows platformra készítették a falcon buildeket a fejlesztők, de várhatóan később OS X-es verzió is megkapja ezt a kiegészítést.