Tegnap volt egy rövidebb karbantartás az nCore oldalán, de most úgy látszik, ismét áll az oldal. A csapat Twitteren jelezte a felhasználóknak, hogy technikai gondjaik adódtak. Tegnap még az oldalon volt olvasható a karbantartási szöveg, mára azonban már a weboldal sem töltődik be. De nem az nCore az egyetlen magyar site, amelynek gondjai vannak a napokban.

Idézet az nCore twitteréről:

Némi technikai problémánk adódott, de aggodalomra semmi ok. Előreláthatólag a késő esti vagy a kora hajnali órákban lesz elérhető az oldal.

Az nCore mellett a Malacka sem a legjobb napjait éli meg, náluk hardver hiba lépett fel, aminek következtében az adatok megsemmisültek. Backup volt, de a jelek szerint ugyanazon a merevlemezen volt, mint az éles oldal, mivel a biztonsági mentést sem tudják visszaállítani. Az oldalon most egy hónap freeleech és freereg van.

A Xider oldalát a napokban többször is kompromittálták, ahogyan már megírtuk, valószínűleg ismét az történt, hogy egy adminisztrátor jogokkal rendelkező felhasználó fiókjáthoz fértek hozzá illetéktelenek.

A Gigatorrents-en is “érdekes ” pm-eket kaptak többen, valószínűsítjük, hogy itt is admin account lopás történt.