Íme az elmúlt pár hét eseményei összefoglalva.

  • Kezdjük a nagy változásokat megélő EVO oldalával. Véglegesítették az új rendszert. Csak feltöltő rang alatt működik a pontrendszer, felette következmények nélkül tölthetnek a felhasználók (vajon a moderátorok és adminok milyen arányban seedelik vissza a torrenteket, és mennyire esik jól a “pórnépnek”?) Az eddigi feltöltések nem vesztek el, a legfrissebb hírek szerint. Akinek több mint 1500 GB feltöltése volt az oldalon (vagy eléri ezt), automatikusan feltöltő rangba kerül. A feltöltők között egyébként 4 különböző rang van, feltöltési mennyiségtől függően. Innen “pontrendszerbe” visszakerülni csak akkor lehet, ha nem tartják be a feltöltőknek kiszabott szabályokat. A büntetőpontok száma alapján is különböző rangba sorolhatják a felhasználókat. A pontrendszerről részletesen mindenki tájékozódhat az oldalon.
  • Február elsején volt négy éves az Insane oldala. Egy hetes freeleech és 4x feltöltési akció van a jeles alkalomból. Aki be szeretne kerülni a site-ra, annak most könnyű dolga van, mert – valószínűleg csak átmenetileg – megnyitották a regisztrációt is.
  • Underrush trackeren sok változással találkozhatunk. Február elejéig volt ideje a felhasználóknak rendbe szedni az accountját, ugyanis a staff pár napja törölte a rossz aránnyal rendelkező felhasználókat. Emellett most már csak meghívóval lehet regisztrálni az oldalra.
  • A Ztrackeren szabálymódosítás történt, február elsejétől tilos feltölteni kamerás képpel és / vagy mikrofonos hanggal rendelkező filmet. Érdekes lépés, ezzel persze elveszítik azt a lehetőséget, hogy a premier filmeket minél előbb eljuttassák a felhasználóknak. Itthon is – sokak számára meglepő módon – nagyon nagy keletje van a rossz minőségű, de magyar dubbal ellátott filmeknek. (küldte Nick)
  • Pár hete egy hosszabb kihagyás után ismét működik és használható a Savaria, február közepéig még freeleech is van az oldalon. Megjelent a támogatás – egyik legnormálisabb – formája is az oldalon. Paypal, illetve a kissé “rizikósabb” átutalás közül választhatnak a felhasználók. Cserébe nem jár se feltöltés, sem pedig meghívó vagy freeleech, tehát tényleg önkéntes alapon működik.
  • A Bithorló oldalán a 9 banner alatt azt láthatjuk, hogy 0 seeder és 0 leecher van minden torrentnél. A staff tud a problémáról, és már dolgoznak a megoldáson. A torrenteket most valaki más uralja.

Bár nem kapcsolódik szorosan a témához, azért megjegyezzük, hogy igazán jó volt látni, hogy a legtöbb torrentoldal figyelmeztette a felhasználókat arra, hogy feliratok.hu -val mi történt. Ki tudja, talán egy jó ügy érdekében egyszer még össze is tudnak majd fogni.