Itt a hétvége, nézzünk körül, mi történt a magyar trackerek életében.

  • Az egyik legjobban várt információ talán azt, hogy a Beload sok kimaradás, leállás után ismét megy – bár csak januári mentéséből. Hogy kompenzálják a kiesést, minden március 6. előtt felkerült torrent április 1-ig ingyenes lesz. Még érdekes információ az oldalról, hogy a hírek szerint külföldre vitték a szervereket (vagy ott bérelnek, ezt nem tudhatjuk), ezzel egy újabb nagy felhasználóbázissal rendelkező oldal döntött úgy, hogy nem hostoltatja az oldalát tovább Magyarországon. Helyette inkább a közeli Ukrajnát választották.
  • Egyébként a leállások nem fogytak el. A Mesevilág még mindig nem megy, bár elvileg már a múlt hónap óta “megy a teszt üzem”. Két – valószínűleg – egymáshoz közel álló oldal, a  (tv sztár) MusicX és a MovieZone nem elérhető egy ideje. Ezek a gyakori leállások elég könnyen eltántoríthatják a felhasználókat az egyes oldalaktól. Hiszen kellemetlen, ha éppen le akarunk tölteni valamit, az oldal meg nem elérhető.
  • Ismét megy hazánk egyetlen kizárólag HD tartalommal foglalkozó oldala, a HDpre. Az oldalon már majdnem 20 ezer regisztrált felhasználó van, ami elég szép szám. Már csak meg kéne oldani, hogy a site stabilan elérhető legyen. A jövőben biztos egyre nagyobb szerep jut az oldalnak, hiszen egyre több felhasználó fedezi fel a HD tartalmakat.
  • A BitGate hosszú idő után kigördített egy újabb fejlesztését:

    Új funkcióval bővült a letöltés oldal: egy kategória kiválasztása esetén lehetőség van a megtekintett epizódokat megjelölni, így később is folytathatjuk a sorozatot anélkül, hogy elfelejtenénk hol tartottunk.

  • A 1st-ön több mint három ezer felhasználót töröltek a hó elején a rossz arány miatt. Módosítottak a slot szabályzaton is. Ezentúl az egy időben futtatható torrentek száma nem csak a rangunktól, hanem a feltöltött adat mennyiségétől és az arányunktól is függ. Vasárnap lévén az oldalon ma freeleech van.