Nem telt el sok idő a múltkori tracker info óta, de most megint összejött egy kalap hír.

 • Szabad regisztrációt tart a Bit-Book augsztus 1-től. Hazánk vezető e-book-okkal (is) foglalkozó oldalán idén ez lesz az utolsó lehetőség, hogy bekerülhessünk az oldalra így. (Az oldal egyébként már twitteren is fent van.)
 • A BitGate-et máris megpróbálják helyettesíteni. Sok megítélendő dolog még nincs az oldalon, de az alapítók komolynak és megfontoltnak tűnnek. Számomra pozitív dolog, hogy nem egy tbdev-hun-t csaptak fel, hanem végre egy kis változatosság van, és Gazelle-vel próbálják megoldani a BitTorrent tracker front-endjét. Az XBT-t már beüzemelték, folyamatosan dolgoznak azon, hogy az oldal mielőbb használható legyen. (Bár tegyük hozzá, látszatra három napja nem sok minden történt.) Állításuk szerint egyébként nem kezdők a torrentes világban, kilétüket hamarosan fel is fedik. Nem a BitGate-tel kívánnak versenyezni, ezért nem is csinálták meg az oldalt, amíg a BitGate működött.
 • Ma 6 éves a bitHUmen. Jelenleg a második nagy hazai torrent razzia utóhatása miatt áll, hetek óta. Bár az oldalon semmi új információ nincs, hozzászólásban legalább már adtak magukról életjelet az oldal adminisztrátorai. Így remélhetjük, hogy “lesz” oldal. Múltidézés itt: http://asva.info/4-eves-a-bh-2008-07.html
  Frissítve:
  Bár kicsit rendhagyóbb és szomorúbb a korábbiaknál, de nem haltunk meg, csak pihenünk. Augusztusban találkozunk!
 • Ma járt volna le az EVO-n a számláló, de már tegnap az volt olvasható a weboldalán, hogy külső okok miatt 1-2 nap késéssel tudnak csak elindulni. Reménykedünk.

Frissítve 2:

 • Elindult az EVO is (július 28. délután). Sajnos Mi nem tudunk belépni (email cím nem található az adatbázisban), akinek sikerült, az esetleg nézzen körül a főoldalon, nincs-e valami hír 🙂
  július 28 este: Az oldal teljesen nulláról indult újra, nincsenek meg a felhasználók és a torrentek sem. Szabad a regisztráció, és freeleech van.
 • Ma (29-én) éjféltől szabad a regisztráció a HDpre oldalára, hétvégén pedig freeleech lesz.
 • A Majomparadé egy ideje nem elérhető, egyes hírek szerint este DoS támadás érte az oldalt, de ezt nem tudjuk megerősíteni.