A BitGate újabb információkkal jelentkezett. Rengeteg visszajelzést és levelet kaptak, ezért úgy döntöttek, hogy megoldást keresnek. Az új lehetőségnek hála az oldal tagjai tovább tudják élvezni a közösségéi élet örömeit.

A BitGate már nem fog tovább működni, de szerettek volna  egy megfelelő, “utód” oldalnak továbbadni a felhasználókat. Korábban több olyan oldal is jelentkezett, amely nem felelt meg az üzemeltetők elvárásaiknak – a jelentkezők között volt SMS támogatással üzemelő oldal is. Olyan eset is volt, hogy valaki folyamatosan spamelte a felhasználóikat, hogy regisztráljanak át az xy oldalra.

Szóval… A kaland folytatódik.

Az új oldal neve: T******.** – official BitGate spin-off
(az oldal nevét a nyitás közeledtével bővítjük)

–BitGate (mi nem fogjuk közölni az új oldal címét)

Az új oldalra átkerül a fórum, a torrent adatbázis, és a legtöbb ismerős funkció. A felületet is úgy alakítják ki, hogy az ne legyen idegen a felhasználóknak. Néhány hét szünet most arra kell, hogy a fejlesztéseket be tudják fejezni. Ami fontos, hogy a felhasználók adatai nem kerülnek azonnal át az új helyre! Erről mindenki saját maga dönthet majd később egy űrlap segítségével.

Végül a staff üzent a találgatóknak is. Nem beijedtek, nem emigráltak, csupán több időt szeretnének családjukra és saját életükre szánni. Ez pedig teljes embert kíván, így az oldalra nem jutott volna annyi idő amennyi szükséges lett volna. További részletek az oldalon.