Nincs is jobb alkalom egy tracker körképre, mint a hó eleje.

  • A bH-n elég sok apróság történt, ami viszont a legközelebbi tracker statisztikákon akár már meg is látszódhat. Bevezették ugyanis a feltöltési és letöltési szorzókat az oldalon, hogy több seedelésre ösztönözzék a tagokat. Ez, kiegészítve a megnövelt slot korlátokkal tényleg esélyt adhat arra, hogy több és több torrent maradjon életbe az oldalon. Ezek mellett megemlítendő, hogy immár a bH-n is van webes (Java) alapú chat, így talán több új arc csatlakozhat az oldal IRC csatornájához – a régiek talán kisebb örömére.

bh_szrzo

  • Az nCore-on is reszeltek a frontenden nem is kicsit. Végre van alternatívája az annyira utált felugró ablakoknak. Profilunkban választhatunk, hogy a hagyományos, szolid értesítő csíkot, vagy a pop-up értesítést választjuk. Sőt, azt is beállíthatjuk, hogy a szavazásról kapjunk-e  értesítést.  A torrentek adatlapját is alaposan átszabták, és igen jót tett az oldalnak, sokkal átláthatóbb lett így. A lényegi dolgokat táblázatba rendezték, és az oldal tetején található, a hozzászólások pedig már nem ömlesztve vannak, hanem lapozhatóak – szintén egyénileg beállítható mértékben.

ncore_table

  • A PREtorianson ismét kitakarítják a felhasználók profiljából a seed-szerver hirdetéseket (erre annó régen már volt egyszer példa). További fejlesztés, hogy egyénre szabhatóak a kategória ikonok az oldalon, így bárki kiválaszthatja a magának legjobban tetszőt (bár valami előnézeti kép az ikonokról nem lett volna rossz, így végig kell próbálgatni mindet).
  • A BitGate-en is történt végre valami (bár ha nincs hír, az is jó hír). A profilunkban lehetőségünk van, hogy bekapcsoljunk egy gyorskeresőt, amely “live” keres az oldalon.

bitgate

  • A GigaTorrents-en (amelyről olvashattatok az elmúlt napokban) mától ismét él a meghívózás 35 ezer felhasználóig, és 3 hónapig freeleech van az oldalon.
  • A Blue-Dragon a napokban költözik, talán még most is az átállás időszaka van, ezért nem megy az oldal még. A szervert egy másik szolgáltatóhoz viszik, ezért az oldal IP címe is változni fog, így DNS szerverek frissülése miatt nem biztos, hogy mindenki azonnal el tudja érni az oldalt.
  • A Majomparádé alól végre kidobták a Drupal alapú rendszert, és ismét valamiféle TBdev dolgozik. Az oldal egyébként meglepően szép, és átlátható, félek kimondani, de még tetszik is. Persze reklámok, és idegesítő szavazz Anitára körpm már jött, és 1 hét alatt két rangot is kaptam, de ettől eltekintve az átállás 100%-ban pozitív, talán visszatérhet az oldal jobbik “hírneve”. Úgy látszik, biztosak a hátterükben, ugyanis meghívókat is osztottak még ki.

majomparade

  • A Bit-Book mától ismét elérhető és működik, a hétvégi SQL hibák után ez azért örömteli.