A népszerű p2p releaser, aXXo 3 hete nem töltött fel új torrentet, ezért egyből megindultak a pletykák, vajon hova tűnhetett. Letartóztatták, vagy az MPAA tartja fogva egy titkos intézetében? Esetleg lezuhant egy szikláról?

Sokak számára aXXo neve egyet jelent a minőséggel (és bizony vannak olyanok is, akik ennek az ellenkezőjét gondolják), de így vagy úgy, az elmúlt években többek figyelmét is felhívta magára. Nem csoda, ha “eltűnése” azonnal észrevehető és a rajongók máris kíváncsiak a hírekre.  Pedig nem először történik ilyen, tavaly 4 hónapig nem adott ki új release-t, majd pont egy évvel az idei visszavonulás (?) előtt, 2008. március 10-én az I Am Legend című filmmel robbant vissza a torrentvilágba.

A TorrentFreak szerkesztői megerősítették, hogy aXXo nem olyan rég még használta acc-ját a Mininován, tehát azt biztonsággal állíthatjuk, hogy köztünk van. De hogy mikor bukkan fel újra, azt csak az idő tudja megmondani.

Nyilván az évek alatt rengeteg rajongót gyűjtött, de vannak, akik azt mondják, mások is be tudják tölteni az űrt, amit a p2p-scene-ben hagy maga után. Az biztos, hogy az elkötelezettsége nem vonható kétségbe, és értékelni kell azt, ami a minőségi munkára készteti.

Tény az is, hogy minden aXXo feltöltés felkerül a letöltési listákra, ezzel többmilliós letöltést előidézve pár hét alatt. Ez ugyan a Hollywood legrosszabb rémálma lehet, viszont nem egy független film producere arról ábrándozik, hogy aXXo rippelje a mozijukat, amivel nem csak egy “világmárkával” társulnak, de példa nélküli BitTorrent elérhetőséget biztosíthatnak filmjüknek.

(via torrentfreak)