Nagyon nem akarnak megszűnni ezek az átverős oldalak, úgy látszik, még mindig vannak olyanok, akik ebben üzletet látnak, és megpróbálják a hiszékeny embereket lehúzni a semmiért.

A bH nevét nem először próbálják meg felhasználni ahhoz, hogy hamis regisztrációt kínálva pénzt húzzanak ki az emberekből. A technika fejlődött, míg korábban már magához a regisztrációhoz is SMS kellett, most már látszólag “ingyen” regisztrálhatunk az adott HAMIS oldalra, és utána jön csak a képünkbe a fizetésre valós felszólítás.

A levél, amit körbeküldtek a fél interneten, egyébként nem egy bonyolult szövegű email, csupán ennyit tartalmazott:

Nyitva a regisztáció!

http://bithumen.**

Az oldal egyébként sajnos nagyon jó hamisítvány, a regisztrációs felületet és a belépés utáni állapotot is sikerült közel olyanra megcsinálni, mint az eredeti  (ys-féle bH skin). A regisztráció után ez a kép fogadja az áldozatokat:

A PayPal alapú fizetés ahhoz a Corpus Craft Kft. -hez vezeti a szálakat, aki a korábbi Beload-os és nCore-os átveréseket irányította.

A domain regisztrációs adatoknál szintén a már jól ismert fake információk szerepelnek:

personname:     Kacsa Donald
organization:
street address: Mese utca
postal code:    27894
city:           Pluto kutya
country:        Hungary
phone:          +3696456387

Vigyázzatok az ilyen oldalakkal, és szóljatok az ismerősöknek is, hogy NE dőljenek be ezeknek az átveréseknek. Aki pedig tudja, jelentse a site-ot a böngészőben, mint hamis oldal.