Az oldalt és tulajdonosát megkerülve annak tárhelyszolgáltatóját kereste meg W. “Norbertka” Norbert, hogy a rajta található “provokatív, becsületsértő, hitelrontó”, és személyiségi jogait sértő állításokkal együtt legyen oly kedves a blogot szőröstül-bőröstül eltávolítani – írja a fikablog gazdája.

Mint ismeretes, a fikablog (néha kissé vitriolos stílusban) konstruktív kritikát próbál közvetíteni a “magyar warez” élet szereplői felé. Így volt ez akkor is, amikor beszámolt a bithumen.de pénznyerő oldal indulásáról. Az esetben felmerült egy “Norbertka” néven (köz)ismert személy neve, akinek állítása szerint a nevét csak felhasználták az ügyben, és jogi lépéseket tesz a visszaélés megszüntetésére – ezzel a szándékkal ellentétben a bithumen.de domain a mai napig is (azaz az eset után másfél hónappal) az ő neve alatt él és virul, bár azóta már hamisított weboldalként jelenik meg az ezt támogató böngészőkben, pedig állítólag a joker.com ennél kevesebbért is szüntetett már meg domaint, és általában ezt néhány óra alatt meg tudják tenni, nem tart hónapokig. A botrány után N. ismert tevékenységeiről született egy blog is , amit a bithumen.de feltörése után ott is olvashattunk, de jelenleg már csak a Google cache-ben elérhető.

Majd ahogy az lenni szokott, a botrány után lecsendesedni tűntek a hullámok, egészen a mostani esetig, amikor a frissen kiásott csatabárddal hátbatámadták a blogot. Valószínűleg a szolgáltatónak az idézett jogszabályok mellé egy kis DDOS-támadást is csomagoltak, hogy ösztönözzék a mihamarabbi törlést, mert az oldal az este folyamán órákig nagyon lassan működött, és már a délután folyamán is születtek kommentek a csigatempójú működésről.

Akinek nem mond semmit a “Norbertka” név, találkozhat vele például a több torrentoldal alján olvasható, “[blabla Torrent] is Powered by TBdev & XBT Tracker engine that has developed by Norbertka & Pumuckleee
Hosted on Lofaszka @ DataServ Technologies” szövegben, bár egyes vélemények szerint a “fejlesztés” ennek a szövegnek az átírásában merült ki. Az elmített DataServ hosting cégnél több torrentoldal is üzemel, valamint “smsdata” szolgáltatást is hirdetnek. Ezen a cégen kívül többször felmerül kapcsolata egy “Kileen Kazakhstan kft.” és egy “ColdFusion Magyarország kft.” nevű céggel. Utóbbi a DataServhez hasonlóan szintén hostinggal foglalkozik, nevére a Google keresőjén már a spamwiki az első találat, a cég saját honlapja a második helyre szorult, mivel sok esetben merülnek spam és warez ügyekben fel a CFM IP-tartományában lakó szerverek. Mivel hosting cégről van szó, ezért természetesen nem feltétlenül ők maguk üzemeltetik ezeket a szervereket.

Jogi blabla [hogy az asvainfót ne kapcsolják le]: a “valószínűleg”-gel jelzett állítások a fantázia szüleményei, az “állítólag” és az “egyes vélemények szerint” pedig más fórumokon olvasott véleményt jelez, melyek nem feltétlenül fedik tökéletesen a valóságot, egyéb állítások és információk pedig a cikk írása idején a linkelt oldalakon megtalálhatók és/vagy ellenőrizhetők voltak, aki nem hiszi, járjon utána.