Ez a hét valószínűleg a legsötétebb, amit a hazai torrentes társadalom átélt eddig Magyarországon. És még nincs vége. Szerdán több tracker áldozatul esett a lefoglalásnak, csütörtökön pedig majdnem ugyanennyi tracker döntött úgy, hogy “felső” nyomásra hosszabb-rövidebb időre, de bezár. Pontos információink még most sincsenek. De akkor jöjjön a feketeleves.

Szerdán az első órákban csak tippeltük, hogy vajon az egész nCore bukott, vagy csak a proxy szerver. Nagyjából biztosnak látszott az információ, hogy csak a proxyt vitték el, mivel ezt szerencsére több helyről is megerősítették, így mindenki megnyugodott. Jöttek a hírek, hogy lehet már csütörtökre, de végső esetben jövő hétre menni fog az oldal.

Nem titok már, még emailt is kaptunk, amiben látható volt, hogy az oldal túlélte a razziát, és működőképes, csak éppen senki nem tudja, hol. Az információt jobbnak láttuk nem közölni. Valahol viszont hiba csúszott a gépezetben, ma délután ugyanis ismét razzia volt egy pesti szerverhotelben, ahol több számítógépet foglaltak le. Ezek pedig nagyrészt az nCore megmaradt szerverei voltak.

A razzia második hullámának áldozata lett így több frontend és sql szerver is. Az oldal újraindulásáról nem szeretnék beszélni most, még nagyon friss és képlékeny a dolog, a staff sem akar elhamarkodottan nyilatkozni.

Fontos! A staff nem vár adományokat, ha megoldják, saját erőből fogják. Ezért senki ne dőljön be az esetleges ilyen emaileknek, körüzeneteknek.  A felhasználóknak nem kell félniük, adataik biztonságban vannak, az oldal nem tárolt ip címeket. Természetesen óvakodjatok a kamu accountlopó oldalaktól is!

sadpanda

(A cikk egyébként a staff hozzájárulásával készült.)

A friss információkat itt találjátok: http://asva.info/razzia-info