Sikerült felvenni egy ügyvéddel a kapcsolatot, aki szívesen válaszol a razziával, lefoglalásokkal kapcsolatos jogi kérdéseinkre. Ehhez a poszthoz írhattok titeket foglalkoztató, értelmes, és lehetőleg a jogi háttérrel kapcsolatos kérdéseket, amire választ vártok. Érdemes olyan jellegű témában érdeklődni, ami a tracker tulajok, érintettek számára hasznos lehet.

Pár kérdés már van alapnak, amihez hasonlókat várunk:

1. Mi a felelősségrevonási gyakorlat, magyarul milyen szigorral alkalmazzák az esetleges szankciókat hazai, hasonló ügyekben; mik voltak eddig.
2. A letöltés-feltöltés-üzemeltetés-szerveres feltöltés milyen esetei számítanak bűncselekménynek, szabálysértésnek etc.
3. Kik számíthatnak fentiek közül valóban eljárásra reális eséllyel.
4. Aki számíthat felelősségrevonásra, mik azok a szempontok, amikre figyeljen az eljárás során (pl. ne menjen bele, ha valamiképp csőbe akarják húzni stb.)
  1. Mi a felelősségre vonási gyakorlat, magyarul milyen szigorral alkalmazzák az esetleges szankciókat hazai, hasonló ügyekben; mi a legrosszabb lehetőség a tracker tulajok, seed szerver felhasználókra és a végfelhasználókra nézve?
  2. A letöltés-feltöltés-üzemeltetés-szerveres feltöltés milyen esetei számítanak bűncselekménynek, szabálysértésnek etc?
  3. Kik számíthatnak fentiek közül valóban eljárásra reális eséllyel?
  4. Aki számíthat felelősségre vonásra, mik azok a szempontok, amikre figyeljen az eljárás során (pl. ne menjen bele, ha valamiképp csőbe akarják húzni stb.)?

Egy két dolgot előre tisztáznék: ehhez a poszthoz nem fog kimenni olyan komment, ami a működő/nem működő oldalakról szól, amiben szidunk mindenkit, mert miért ne, illetve természetesen azok, amik nem tartoznak a tárgyhoz. A nem megfelelő stílusban megfogalmazott hozzászólásokat is mellőzzük. Azon kommentek, amely már egy feltett kérdést tartalmaznak, szintén nem jelennek meg (tessék olvasni is, ne csak a kommentboxnál frissítgetni az oldalt!)

A kérdésekre az ügyvéd úr legelőbb hétfőn tud válaszolni, így legkésőbb holnap délutánig van lehetőség összegyűjteni azokat. A “beérkezett” kérdéseket egy szűrés után holnap este kirakjuk ide, és elküldjük az ügyvédúrnak.

A fenti kérdéseket és a felvetést köszönjük Golginak.

Köszönjük az összegyűlt kérdéseket, reméljük kapunk réjuk választ, ami hasznotokra lehet. A hozzászólásokat lezárjuk, hogy össze tudjuk fésülni az eddigi kérdéseket. Holnap pedig remélhetőleg frissítjük az oldalt a válaszokkal.