Ha hihetünk a bittorrentcertifiedbox.com oldalán található szövegnek, akkor ez a cég alkotta meg az első olyan Adroidos set-top box-ot, amely megkapta a BitTorrent cég tanúsítványát. A készülék, amely mától vásárolható meg, képes streamelni tévékészülékre az uTorrent által letöltött tartalmakat. Az új médialejátszó a legtöbb népszerű és elterjedt videó formátummal elboldogul, és akár maga is képes letölteni torrenteket.

Az Android rendszerre épülő BitTorrent box még könnyebbé teheti az internetről beszerzett tartalmak lejátszását. A bittorrentezők nagy része valamilyen videó állományt tölt le általában, legyen az film, videóklipp vagy éppen sorozat. Az ilyen állományok lejátszására a régebbi tévék még nem képesek out-of-box. Ilyenkor jönnek képbe a különböző médiaplayerek, amelynek az ára az olcsótól a nagyon drágáig terjed. A cikkben említett eszköznek mindjárt két óriási előnye van: nagyon otthonosan mozog a torrent világban, és az ára is kedvező.

bbkutorrent

Lejátszás a BitTorrent-et vagy uTorrentet futtató készülékekről

Bár olyan eszközök már vannak a piacon jó ideje, amelyek megbirkóznak (többé – kevésbé) a BitTorrent állományok letöltésével, ez az első olyan, ami közvetlenül képes az uTorrent vagy BitTorrent kliensek által letöltött tartalmat minden egyéb bonyodalom nélkül lejátszani a helyi hálózatról.

bbk-add

Torrent hozzáadása

A készítők nem bízták azonban a véletlenre a dolgot és a népszerű DLNA technológia támogatását is beépítették, így például a rivális BitTorrent klienst, a Vuze-t is jól kezeli, de akár a Apple iTunes könyvtárába is belelát. Emellett, ahogy már említettük, a box képes az önálló letöltésre is, azaz a kézzel (webes felületről, vagy akár egy USB eszközről) hozzáadott torrent fájlokat le tudja tölteni,  majd azonnal le is játszhatja.

A saját készítésű EShare technológiával azonban még többre is képes a készülék. Bármilyen Android vagy iOS mobil eszközzel képesek lehetünk irányítani a tévét. Az irányítás mellett streamelhetünk tartalmat a mobil készülékekről, vagy táblagépekről, de akár kirakhatjuk a tévére a telefon képernyőjét is, mint egy letükrözve azt. A készülékre telepített Android-nak és a Google Play Store-nak hála pedig több tíz ezer egyéb alkalmazást tudunk letölteni a set-top-boxra. Említettük, hogy egy másik pozitív tulajdonsága a készüléknek az ára, mindösszesen most 89 euróba kerül (+ szállítás, úgy már 100 euró mondjuk), ami egy ilyen tudású készékért igazán baráti.

bbk_box

A készülékben egyébként 512 MB DDR3 memória és 4GB-os tárhely van (ebből jókorát a rendszer használ), de természetesen memória kártyával bármikor bővíthető. Található rajta egy RCA kimenet, HDMI, USB, és természetesen a megszokott UTP madzaggal is összeköthetjük a hálózatunkkal a BitTorrent Box-ot. Ha nem vagyunk az kábel hívei, akkor használhatjuk a beépített WiFi modult (802.11 b/g/n) is az internethez való csatlakozásra.