A VIPeer a mai napon indította útjára saját, ingyenes BitTorrent hosting szolgáltatását. A VIPeer segítségével bárki könnyedén megoszthat nagy fájlokat 5 GB-ig anélkül, hogy seedelné. A szolgáltatást a Torrentfreak a RapidShare és a BitTorrent keverékeként emlegeti.

Bár több millióan használják nap mint nap a BitTorrent-et, mégis kevesen vannak, akik arra használják, hogy tartalmat publikáljanak vele (pedig ott van pl. a Mininova direkt erre való szolgáltatása). Amikor valaki nagyobb fájlt, videót vagy képeket akar megosztani, általában a Rapidshare vagy a hozzá hasonló oldalakat választja.

A VIPeers hasonló a szokásos 1 klikk-es fájlfeltöltőkhöz, csak azoknál sokkal többet kínál, és pofonegyszerűvé teszi a nagy fájlok megosztását a BitTorrent technológiával. A weboldal használatával ki lehet küszöbölni a torrentkészítést, a tracker használatát és a fájl seedelését. A VIPeers segítségével minden pofonegyszerűvé válik. A felhasználónak csupán fel kell tölteni a kiválasztott fájlt, a  többit a rendszer elintézi.

Az egész folyamat nagyon átlátható, és bárki számára világos lehet, aki hallott már trackerről, seedről vagy a peerekről. Amikor a fájlfeltöltés kész, a VIPeers-en az oldal megjeleníti a megosztás lehetőségeit, ami közt szerepel a direkt link a .torrent fájlokra. A linket aztán továbbküldhetjük a barátainknak vagy feltölthetjük a fájlokat egy publikus trackerre, már ha nem zavar bennüket a dolog publicitása.

Továbbá a VIPeers már rendelkezik úgynevezett widgetekkel, amelyek segítségével blogokon, fórumokon és egyéb más weboldalakon tudjuk egyszerűen megosztani a tartalmat. A letöltésre egyébként több lehetőségünk van, közvetlenül a böngészőből, torrent segítségével vagy Pdmailing-gel.

Louis Choquel a VIPeerstől elmondta, hogy a leggyorsabb letöltés általában a BitTorrent segítségével érhető el. Emellett a szolgáltatás nem örök életű, 3 hónapig tartják maximum a fájlokat a szervereiken, de a BitTorrent segítségével tovább is életben maradhat a tartalom.

A VIPeers forradalmasította az egy klikkes fájl hostingot. Az 5 GB-os limit a legtöbb felhasználónak több mint elégnek kell lennie. A szolgáltatás egyelőre meghívásos, de a TorrentFreaknek hála aki akarja,  kipróbálhatja a VIPeerst. A regisztrációhoz szükséges invite kód: TORRENTFREAK888

Akinek már van valamiféle tapasztalata a dologgal kapcsolatban, nyugodtan ossza meg a többiekkel.

(via torrentfreak)