Végre egy pozitív hír a BitTorrentező közösség számára. A Demonoid, amely az egyik utolsó bástyája a publikus torrentezőknek, visszatért hosszas kihagyás után, és ismét működik.

Még az ősz elején, szeptemberben a Demonoid elérhetetlen lett, és sokáig nem sikerült tisztázni a probléma okát. Később kiderült, hogy komoly hardver probléma történt. A hírek egyre rosszabb dolgokról szóltak. A staff nem érte el azt a személyt, aki segíteni tudott volna nekik az adatvesztés esetében, ráadásul biztonsági mentés sem volt kecsegtető. Elveszett torrentekről, és felhasználói adatokról  lehetett hallani, így érthető, hogy sokan elkeseredtek. Ráadásul, ami még rosszabb, még az oldal forráskódja is helyreállíthatatlanul megsérült, nem volt más hátra újra kellett írni a site egyes részeit.

Picture 1

Az első jó hír november 5-én érkezett, a Demonoid trackere ismét elkezdett működni. Ez azért is fontos, mert a site publikus trackerként is működött. Ettől a pillanattól kezdve már mindenki bízni kezdett az oldal visszatérésében. Ekkor már hírt adott a staff az oldal forráskódjában esett kárról is. Közben továbbra is azon dolgoztak, hogy az adatbázis veszteséget minimalizálják.

Ma hajnalban az oldal weboldala is elérhető lett, és készen állt arra, hogy a felhasználók belépjenek és használják az oldalt. Persze ez még korai fázis, és lehet számítani arra, hogy a site még instabil, ezzel a staff is tisztában van. De ami lényeges, és fontos, hogy az adatbázist sikerült visszaállítani, és a szeptember eleji állapot elérhető. A torrentfeltöltés is működik és a felhasználók már száznál is több új torrentet tettek fel, ezzel is jelezve, hogy ők is itt vannak, és már várták vissza az oldalt.

Az oldal legtöbb funkciója már működik, többek között a jelszó visszaállítás is, így aki nem emlékszik a régi jelszavára, az szerencsét próbálhat.

(via torrentfreak)