A Transmission kliens (aminek nemrégiben elég kellemetlen OS X fertőzés problémája volt) váratlanul Windowsos kiadással jelentkezett. A torrent kliens OS X és Linux operációs rendszereken az egyik legnépszerűbb program a kategóriájában, köszönhetően annak, hogy igyenes, reklámoktól, és felesleges szolgáltatásoktól mentes, egyszerű célszoftver.

A 2005 óta létező program közösségi alapokon nyugszik, több millió felhasználója van, és egyes Linux kiadásokból már évek óta az alapértelmezett torrent kliens. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy megbízható, régi motoros. Talán ezért is volt furcsa, hogy eddig a Windowsos verzió hiányzott a támogatott platformok közül. (Windows mellett szinte az összes népszerűbb Linux verzióra kész csomagjuk van, illetve számos NAS-ra elérhető előre csomagolt kiadás.)

A Windowsos kiadás még nem “hivatalos”, a szoftver honlapján nem találjuk meg, de a közvetlen letöltések könyvtárában már ott van (msi fájlokat keressünk). A Tranmission Windowson futó verziója egyébként nem találja fel újra a kereket, teljesen hasonlóan néz ki, és működik, mint a többi platformon már évek óta létező testvérei.

A Tranmission 2.92-es verziója tehát már elérhető Windowsra is, a következő kiadás után már weboldalra is ki fog kerülni a letöltési opciók közé.