350 ezer forintos pénzbírságra ítélte a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa azt a honvéd törzsőrmestert és civil társát, akik több tucat premierfilmet tettek szinkronosan elérhetővé az egyik torrentoldalon, írja az MTI-re hivatkozva az Index.hu.

Lasan három éve annak, hogy elkapták a Muxuj és RNI párost, aki a CiNEDUB csapat óta a legtöbb magyar nyelvű mozis filmet szállította a torrentoldalakra. A premier filmekre nem csak a torrentezők, hanem a jogvédők is felfigyeltek, mert a két fős csapatot lekapcsolták, és a tavaly januárban napvilágra került vádirat alapján több mint 40 milliós károkozást állapítottak meg.

Az ügyet többször elhalasztották (előszőr tavaly májusban, majd szeptemberben), ám úgy tűnik tegnap végre sikerült ítéletet hoznia a Szegedi Törvényszéknek. A bíróság szerzői jogok jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértése miatt találta bűnösnek a két férfit, a tizenegy magyarországi filmforgalmazó kárát pedig (a hazai bemutató és közzététel között eltelt idő függvényében) 800 és 3000 dollár (200 és 800 ezer forint) között alapította meg alkotásonként. Az esetleges fellebbezések bejelentésére mindegyik érintett három nap gondolkodási időt kért.