Igazán szép, kerek évfordulója van hazánk legnagyobb torrent oldalának, az nCore-nak. A legmagasabb felhasználói számmal – éppen ezért a legtöbb peer számmal – rendelkező oldal most lett 10 éves. A felhasználók száma jelenleg töb mint 670 ezer, a peereké pedig több mint 10 millió, szóval minden magyarországi lakosra jut egy nCore peer. Ez azért nem semmi.

Ebben az egy évtizedben benne vannak a jogelődök is (Endless, Endless-Skyline), maga az nCore név egyébként 2007. 06. 26. óta hivatalos. 5 évvel ezelőttről (fuha, már akkor is volt asva.info is ám..) most saját magunkat idézzük:

Az Endelss-Skyline az az oldal, ami az Endless és a Skyline összeolvadásából jött létre. Akkoriban az Endless már egy elég jelentős oldal volt. Viszont szervergondjuk volt, és éppen egy saját motort fejlesztettek a TBsource helyett. A Skyline felajánlotta az oldal számára a szervert, így végül a két oldal egyesült. 2006. májusban kezdték meg a következő nagy fejlesztési fázist, és a tervek szerint a következő év elején indult volna az Endless-Skyline-t felváltó nCore.

Az nCore manapság azzal került a magyar hírportálokra, hogy megpróbál egy picit nyitni, elindították a Facebook oldalukat (amit egyébként rendkívül sokan likeoltak, rövid idő alatt), és a magyar tartalmakat igyekeznek promozni, támogatni. Az első ilyen a Fekete Leves volt, amely még a DVD premier előtt elérhető volt az oldalon, természetesen a készítők jóvoltából.