Volt már egy hasonló cikk itt az Asva.info-n. Akkor a jó öreg Independence halálát szerették volna meglovagolni az okos spammerek, de szerencsétlenek akkor még a domaint sem találták el pontosan. Most a CinemaStore nyomdokaiba próbál valaki lépni.

Ha gusztustalanságról van szó, ez az alapiskola. Bezárt a CinameStore már elég régen, erről már beszéltünk. Jön egy olyan ember, aki ebben üzletet lát, és felhúz egy oldalt, ami nem szól másról, mint az emberek hiszékenységének kihasználásáról és a lehúzásáról.

Minderről egy olvasónk értesített bennünket, aki kapott egy érdekes emailt, milyen meglepő, ez pont a spam mappában landolt, de mégis belenézett – szerencsénkre.

válaszcím: Cinemastore torrent
címzett: [email protected]
dátum: 2010. január 27. 0:20
tárgy: Ismét megnyitottunk!
küldő: gep01.vipserver.hu

Cinemastore torrent
Szia!

Újra indult oldalunkon kategóriákra lebontva megtalálsz mindent amit le szeretnél tölteni!
Gyere és regisztrálj, nem bánod meg.
Kvíz, játék, nyeremények!
Jó társaság és Staff vár téged.

Feltöltőket valamint segítőket is keresünk, akik rövid időn belül akár moderátorok is lehetnek.
Üdvözlettel:

CinemaSite. Staff

Itt tudsz regisztrálni: http://www.cinema-site.eu/

Gyere és építsük újra a mi torrentoldalunk!

Ahogy az már lenni szokott, a spammereknek nem sikerült mindent teljesen lemásolni. Ehhez már túl lusták, vagy kevésbé tájékozottak voltak. A bekezdésben még sikerült eltalálni a régi oldal nevét, de máshol már nem annyira. Így lett a CinemaStore-ból CinemSite. A mondat alkotásban is vannak, hibák, de ezeket a nyalánkságokat inkább meghagyom a Fikablog és a kommentelők számára.

Kíváncsi alkat vagyok, ezért húztam egy bátrat, és regisztráltam az oldalra. Speciális címmel, hogy tudjam a későbbiekben vajon eladják-e majd az oldal email cím adatbázisát. Már-már meglepődtem, hogy nem volt SMS regisztráció. Megerősítő email már nem kellett, nálam ez már gyanús. Belépés után elsőnek a Főoldalra tévedtem, mik is a legfontosabb hírek az oldalon.

Picture 2

A főoldal, “hot new

Nem csalódtam, verseny van, méghozzá sms támogató verseny, ahol 250 Ft-os sms-től egészen 2000 Ft-os sms-ig támogathatjuk az oldal. Egész biztosan megéri. Persze a drágább sms jóval több pontot ér.

És hogy hova került a pénzünk? Hát persze, hogy befektetik az oldalba:

A Támogatói SMS-el tudsz az oldalnak segíteni a fejlődésben!

Picture 1

Csomagok

A site színvilága még csak nem is hasonlít az “eredeti” oldalra, így aki tényleg bent volt annó, az egész biztosan tudja, hogy nem a megfelelő helyen jár. A CinemaSite-on egyébként egy az egyben minden megkaphatunk. Ugyanis még domain regisztrációt és webtárhely fenntartást is vállal a tulaj.

Az oldalra én több időt nem is szánnék. Megvan róla a véleményünk, a többit már bárki hozzá tudja tenni. Kerüljétek el ezeket az oldalakat jó messzire. A site természetesen fel fog kerülni a Fekete Listánkra. A spam-et küldő gép nevét szándékosan nem takartam ki, valakinek csak lesz türelme, hogy tegyen valamit ellene, vagy legalább jelezze a szolgáltatónak, hogy erősen megkérdőjelezhető leveleket küldenek ki a hálózatból.

A tracker kiszolgálója már szokásos szerverem.hu, ahol meglehetősen sok ilyen tracker kapott már helyet.

Frissítve:

Fikablog juttatott el pár kiegészítő információt:

  • Az oldal motorja valószínűleg a civilization-site változata (hozzájutás nem tisztázott, és itt most nem is fontos. Ezt a gondolatmenetet erősíti, hogy a faviconban ugyanúgy a CZ szerepel, mint a cinema-site alap avatarjában. A cinema-site egyébként nem ismeretlen spammer oldal, a Fekete listán is szerepel.
  • Az oldalon ahány helyen le van írva, annyiféleképpen néz ki az SMS szöveg: a támogatás oldalon a szövegben “srv tera usernév”, alul a képen “srv cinema usernév”, a főoldalon a hírekben meg “crv cinema usernév”. Persze “az elrontott sms-ekért felelősséget nem vállalunk!”…
  • A szabályzatban leírják, hogy a regisztrációval elfogadjuk a “hírlevelek” fogadását – bár ezt regisztrációkor senki nem közölte velünk.

Frissítve 2:

Egy olvasónk talált bizonyítékot arra, hogy a fenti feltételezések nem alaptalanok. A Cinema-Site oldalon a témák képei között még ott bújik a civilization-site logója:

(a levelet küldte: Supreme)