A Bëlga neve számomra hosszú ideje egybeforrt azzal, hogy ők azok, akik támogatják az igazi zenehallgatást.  A zenekar ugyanis nem először teszi ingyenesen elérhetővé lemezét a rajongók számára. Jó látni, hogy vannak már olyanok, akik belátták, a CD-k felett eljárt az idő. Csak bízhatunk benne, hogy idővel több magyar előadó (nem az X-Faktoros, Megasztáros “celebekre” gondolok) követi a srácok tettét.

A Bëlga bandcamp oldaláról egy új “kisweblemezet” tölthetünk le, összesen három számmal: két ismert sláger (Fehérlófia 1 -2) koncertfelvételével és egy “ionoszférikus asszociációs hangjátékkal”. Havonta 200 szerencsés ingyenesen letöltheti, utána már egy jelképes összeget kell fizetni érte – ez a bandcamp.com rendszere, nem a srácok találták ki.

És hogy mennyire 2012-ben él a zenekar, azt a kislemez mellé írt üzenetek mutatja:

Havonta 200an tudjátok ingyen letölteni (innen), ez egy ilyen Bandcamp szabály, csak a meghallgatás korlátlan. Ők azt szeretnék, ha fizetnétek, nekünk mindegy, de ha fizettek, elisszuk, és írunk közben számokat.

Ha nem akarsz fizetni (mert azt meg minek), és épp elment a havi 200 ingyentöltés, nézz körül, biztos fent van torrenten is, tudod.

Nekem eddig is szimpatikusak voltak, de ezek után remélem, még több rajongóhoz jutnak – mert Ők tényleg megérdemlik.

A zenekar legközelebb 2012. augusztus 22-én a szegedi SZIN-en, augusztus 31-én Mosonmagyaróváron, szeptember 5-én pedig a budapesti Zöld Pardonban ad koncertet. Menjetek el, biztos jó bulit csinálnak!