Az internetszolgáltatóknál lassan bevett szokás lesz a fájlcsere – napjainkban pedig leginkább a BitTorrent forgalom – lassítása. Ez a fajta megoldás nem ismeretlen a hazai felhasználók előtt sem, sokszor panaszkodnak ők is arra, hogy bizonyos időszakokban a 20-30 vagy akár ennél is több megabites vonalakon csordogálva jönnek csak le a torrentek.

A különböző titkosítások és programok használatával valamelyest ez orvosolható, de általában csak félmegoldás, egyes esetekben pedig teljesen megkerülhetetlen a szolgálató korlátozása.

Jeremy Duncan (Salient Federal Systems igazgatója) szerint viszont a mostanában elterjedő IPV6 lehet a megoldás a korlátozások ellen.

A BitTorrent felhasználók felfedezik, hogy nem korlátozzák a forgalmukat IPv6 használata mellett. Ez persze gond a szolgáltatóknak, akik nem tudják visszafojtani az IPv6-os kapcsolatokat, mivel nem ellenőrzik őket.

A szolgáltatóknak az IPv6 bevezetése tehát nemcsak nyűg, hanem gond is, már ami a forgalomszabályzást illeti. A felhasználók viszont örülhetnek az újdonságnak, hiszen talán egy megoldást jelenthet a problémájukra.

Ti használtok aktívan IPv6-ot?

(via torrentfreak, itbusiness.ca)