Lássuk, milyen fontos dolgok történtek az elmúlt napokban, hetekben a magyar trackerek körében.

  • Kezdjük az egyik “legnagyobb” hírrel. Pár napja egyszer csak váratlanul elérhetetlenné vált a bH. Történt már olyan, hogy nem ment az oldal, ilyenkor a szokásos “Ne ess pánikba” szöveg szokott feltűnni, ami előbb-utóbb mindig eltűnt. Most még ez sem volt látható, teljesen elérhetetlen lett az oldal. Később folyamatosan szivárogtak az információk a site jóvoltából, szép lassan kiderült, csak a szerver merevlemezeit lefoglalták, de a felhasználók adatai biztonságban vannak. Rövid idő elteltével már az is biztosnak látszott, hogy biztonsági mentés is van, nincs nagy baj. Ma kora délelőtt már éledezni látszódott a bH, a tracker már elkezdett működni. Dél körül aztán már a weboldal is elindult minden funkciójával. A mentésnek hála az adatvesztés minimális, az oldalt azóta már újra birtokba vették a felhasználók.
  • A 1st oldal “szolidarít” Japánnal, és a természeti katasztrófa áldozatainak elmékére japán napokat tartanak. Ennek keretében jövő hónap elsejéig az oldalra felkerülő japán tartalmú torrentek – legyen az film, anime, zene vagy képregény – ingyenesen letölthetőek.
  • Fejlesztettek az Insane oldalán is. Az iNSANE kedvencek funkció például arra jó, hogy a staff által fontosnak ítélt torrenteket kiemelik a többiek közül, ezek valamilyen szinten “értéket képviselnek, akár történetit, akár minőségit”. Az így megjelölt torrentek ingyenesen tölthetőek. Az oldalra feltöltött torrentek száma szépen nő, az oldal adatai szerint folyamatosan új rekordokat döntenek meg.
  • A PirateDay még a múlt héten kinyitotta a regisztrációt és a letöltés is ingyenes. Sajnos van rossz hír is az oldallal kapcsolatban, hardver hiba miatt adatvesztés következett be, így 18-án kénytelenek voltak a 17-i mentést visszaállítani. A staff-nak csillagos ötös, hogy ilyen friss mentést ilyen zökkenőmentesen visszaállították.
  • Kínos incidens volt a Bithorlo oldalán, a felhasználók postaládájukba egy obszcén emailt találtak, amelyet látszólag az oldal vezetősége küldött. Később a staff szabadkozott, és elhatárolódtak az üzenettől. “Amint megfogtuk a bűnöst méltóképp elnyeri büntetését!” – írták a felhasználóknak az üzenetben.