Összeszedtünk néhány torrent oldalon heverő hírmorzsát, melyet most meg is osztunk veletek. Különösebb események nem történnek a letöltések kis világában, inkább csak a szokásos. Lassan készülhetünk a karácsonyi “akciókra” is, van, ahol már most kedveskednek nekünk ezzel-azzal.

 • Az első hírünk mindjárt elég negatív, emailben érkezett információk szerint ugyanis  különös dolgok történnek a (régi?) új Majomparádén. A kapott képeken néhol az látszik, hogy feltörték az oldalt, vagy éppen nem működik a domain,  esetleg spammelésért lekapcsolták őket.

 • A BlueDragon/Mesevilág/xxx 5 év után megszűnik, aki akar, átregisztrálhat a Torrenthunra. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy a profiloldalon (nevedre katt, bal felső sarokban) tetején megjelenő “Szeretnék csatlakozni a Torrenthun-hoz” linkre kattint, és máris a Torrenthun oldalra kerül. Onnantól, követni kell a kéréseket.
 • nCore – az új arány nélküli rendszer, melyet már minden gátlás nélkül el is neveztek Hit&Run rendszernek, a lassan véget érő tesztek alapján jól működik. A szankciók  az élesítéssel fognak életbe lépni. Mivel pontokat lehet gyűjteni az aktivitással, így a meghívók pontját felemelték 1000-re. Ezen kívül további felhasználási lehetőségek várnak a felhasználókra a jövőben.
  Ami talán fontosabb, hogy a korábbiakkal ellentétben manapság elég szigorúan veszik a torrent feltöltésre vonatkozó szabályokat. Filmet és sorozatot CSAK kicsomagolt állapotban lehet feltölteni, viszont a CAM, TS, TC, PPVRip, DVDSCR, WEBSCR, BRRip, HDRip típusú releasek feltöltése TILOS! Azért néha becsúszik a nagy szigor közepette egy-egy érdekes feltöltés 🙂
 • A Pretorianson freereg van december 31-ig, valamint az ncore-hoz hasonló rendszert kezdtek el kidolgozni a srácok. Ennek tesztüzeme folyik november 29. óta, amiben mindenki tiszta lappal indul.
  Az új seed bonus rendszerről már a szabályzatban is olvashatunk részletesen, ugyanakkor még az arányról is van benne szó. A Seed meter lényege, hogy Egy letöltött torrentet 12 óra hosszan vagy a torrent méretének 50%-ig kell seedelni. Hit and run-ért maximálisan 20 pontnyi levonás kapható, valamennyi visszaosztás esetén pedig a visszaosztott mérettel arányosan számol a rendszer büntetést. Egy hét türelmi időt adnak a seedelésre a torrent letöltésétől számítva. Ha a kötelezőnél tovább seedel a felhasználó, akkor minden 5-ik seedben töltött óra után kap +1 SM pontot, de naponta maximum csak +50.
 • A Carpathians a legutóbbi fejlesztése csak esztétikai szempontból lehet jelentős, ugyanis csupán egy új skin elkészültéről van szó (Blue). Azonban ez a stílus is, akárcsak az eddigiek, szép, letisztult, egyszerű, átlátható, hűen tükrözik az eddigi finom szépérzéket, melyet itt megszokhattunk.
 • Ztrackeren év végi nagy feltöltőjáték indult december 1-jével, mely december 23-ig tart. A legtöbbet feltöltők rangokat, státuszokat, feltöltési szorzókat, freeleechet és hasonlókat nyerhetnek.
 • A Newinsane  november 22-i híre szerint végeznek egy kis takarítást az oldalon és az inaktív felhasználókat törlik. (Ehhez képest nekünk sikerült belépnünk egy jó régen használt accal..) Ami pedig jó hír, hogy 20-án kis híján megdőlt az örökös peer-rekord.
 • A Savaria torrents is versenylázban ég, 4 kategóriában is versenyt hirdet felhasználói között: 1. Legtöbb szabályosan feltöltött torrent 2. Legnépszerűbb, legtöbbet letöltött torrent (1,5gigás méretig) 3. Legnépszerűbb, legtöbbet letöltött  nagytorrent (1,5 giga fölött) 4. Legszebb, legigényesebb leírás. A megmérettetés már november 25. óta tart, egészen december 6-ig.
 • A hdevo-n aktív feltöltőket keresnek, a staffnál lehet jelentkezni.