Már a tarsolyomban volt egy cikk a bithumenről, meg egy másik, az oldalunk elfelejtett születésnapjáról (ezt nem ússzátok azért meg), illetve arról, hogy úgy egyáltalán még élünk, amikor váratlan meglepetést kapunk ma reggelre.

“go home”

Ennyi olvasható a bH helyén. Aki régebb óta követi a hazai torrent világ fejleményeit, az emlékezhet rá, hogy volt már ilyen korábban, 2007-ben. Akkor előtte akadozott már az oldal használata, aztán több napra, hétre elhallgatott, majd feltámadt, immár sokadszorra. Csak reméljük, hogy most is ez lesz vele.

Amit egyébként most kicsit megneheztítheti a visszatérést – és ne legyen igazam – hogy az elmúlt időben a bH igencsak stagnált. A sysopok eltűntek, a .ru végződéső domian már régóta nem megy. Ennek ellenére a főoldalon továbbra is kint volt, mint “használható cím”. Látható, és érezhető volt, hogy nincs nagyon igazi gazdája az oldalnak. Persze a feltöltések mentek (bár ez is koránt sem annyira jól mint régebben), szavazások lettek kiírva, de nagyjából ennyi. Én mindenesetre azért szorítok az oldalnak, a “srácoknak”, hogy legyen megoldva a gond, bármi is. Nem esne jól ugyanis, ha azt kellene leírni, az ország első torrent oldala elhallgatott.

Update:

Kikerült az oldalra a legendás “Ne ess pánikba” üzenet, illetve a blog url-je. Utóbbin mondjuk lassan 3 éves a legfrissebb cikk, szóval sokkal több információhoz nem jutunk ott sem.

Update2:

Este 7 előtt nem sokkal az oldal újra megy.