Az első magyar, PREtorians-féle VPN után egy újabb fájlcserélő közösség, az Elite Hub döntött úgy, hogy a felhasználói védelmében saját VPN-t hoznak létre. Ezzel a DC hubok között ők az elsők.


A project a napokban ért el a publikus béta fázisba, és az oldal szerint beváltotta a rendszer az előzetes tesztelések alapján a hozzá fűzött reményeket. A cél itt is elsősorban az volt, hogy azok a felhasználók is gond nélkül tudják használni a DC hubot, akiket a szolgáltatójuk korlátoz. Az új VPN segítségével akinek eddig akadozott, vagy egyáltalán nem ment a DC hub-ra való csatlakozás, az most gond nélkül tudja újra használni a hálózatot, immár titkosított csatornán.

A másik ok a már említett titkosított adatátvitel, bár ez még nem egészen megvalósított ötlet – az NMDC protokoll elavultsága miatt. Az új protokollban, az ADC-ben megvalósítható TLS/SSL titkosítás (ADCS) segítségével ez már tökéletesen működik, ám ez az új protokoll és az erre épülő hubszoftverek még nem eléggé elterjedtek ahhoz, hogy szélesebb körben tudják őket használni.

A szolgáltatás tesztelésére még lehet jelentkezni. Ami nagyon pozitív, hogy a VPN használata ingyenes, és a továbbiakban is az fog maradni. Bővebb információ az Elite Hub oldalán.

(via 4242.hu)