Nálam a hónap sztorija a következő történet. A TorrentFreak a Redditen talált egy rendkívűl érdekes olvasmányt. Adott a Netgear Genie nevezetű szoftvere, ami az otthoni hálózatok menedzselésére, monitorzására, és javítására szolgál. A hibák felfedezése és megoldása mellett a vezeték nélküli kapcsolatokat és az egyéb hálózati dolgokat is képes vezérelni. Ezek mind unalmas és száraz dolgok, de most jön a lényeg. A Genie-nek van továbbá egy Turbo Transfer nevezetű szolgáltatása is, amivel a felhasználók gyorsan és kényelmesen tudnak megosztani, továbbítani fájlokat a számítógépek között, a saját hálózaton.

Ahogy az lenni szokott, a hardver mellé a Netgear is ad használati utasítást, ami részletesen bemutatja ezt a szolgáltatást is. A “probléma” ezzel a leírással van. Illetve számunkra nem probléma, inkább poén. Ahogy a TorrentFreak cikk szerzője, úgy én sem tudom eldönteni, hogy mi vezérelhette a leírás készítőjét, illetve hogy miután elkészült, hogyan tudott ez átmenni a Netgear “rendszerén”.

Nem csigázok tovább senkit, mutatom a legjobb részeket. Adott tehát a Genie, és az ő csodás fájl küldési megoldása:

netgear1

Ott a gomb, nyomjuk meg…

netgear2

Aha, ezt a fájlt osszuk meg…

4e4eb5a750494fee0154bf746865f71ded6510d7

Pár kattintás után a másik gépen jön majd a popup a bejövő fájlról…

Igen, jól látjátok, az ott a Pain and Gain című film kalózpéldánya, a RARBG torrent oldalról letöltve. Problem? Legalább jó ízlése van a dolgozónak. Már csak abban bízok, hogy nem a munkahelyi gépén csinálta a képernyőmentést. Valószínűleg a Netgear már eltüntette az oldaláról a képernyőképeket, de a TorrentFreaknek hála bárki megnézheti a teljes leírást.

Egyébként nem ez az első eset, hogy warez tartalom kerül leírásba, 2010-ben írtunk még arról, hogy az LG a tévék leírásához mellékelt tájékoztatókban használt kalóz kópiákat példaként.