A Webisztán blog szúrta ki, hogy a Netflix oldalán megjelent álláshirdetésben magyar nyelvű embereket is keresnek, lokalizációs feladatokra. Ebből azt lehet sejteni, hogy hamarosan itthon is elindulhat a havidíj keretében korlátlan sorozatokat és filmeket streamelő szolgáltatás. A hír egyébként igencsak hihető, hiszen a Netflix idén év elején jelentette be, hogy közel 400 millió dollárt fog elkölteni a szolgáltatásai bővítésére, elsősorban európai bővítésre.

Itthon a streaming szolgáltatások – már ami a használható, és normális tartalmat kínáló külföldi megoldásokat jelenti – lassan indultak be, de zenei téren már elég jól állunk. Itt a Rdio, a Spotify és a Deezer is, úgy tűnik, csak idő kérdése volt, és belépnek a magyar piacra a film streaming szolgáltatók is.

Ha a szolgáltatás versenyképes áron kínál legális megoldást a sorozatok és filmek megtekintésére, könnyen lehet, hogy jelentős visszaesést eredményezhet a torrentezési körökben itthon. A hazai rajongók ugyanis számtalan külföldi sorozatot néznek, ám ezeket legálisan itthon jó szerencsével is csak nagy késéssel (és magyar szinkronnal) élvezhetjük. Ha a Netflix elhozza az otthonunkba az amerikai sikersorozatokat, akkor biztosan kevesebben fogják a számítógép előtt ülve esténként letorrentezni a napi sorozatbetevőt.

Talán végre révbe értünk, és felkerülünk az internetes térképre mint valódi fogyasztók, akik fizetnek, ha van mire? Reméljük, én már nagyon várom.