A szürke lista azokat a hazai trackeret tartalmazza, amelyek ugyan biztonsággal használhatóak, és megbízhatóak, de még sem teljesen “fehérek”. A legegyszerűbb indok, amiért a fehér listába nem férnek be, az az sms-es vásárlási lehetőség az oldalon, legyen az feltöltés, VIP rang, vagy éppen free torrent kredit. A másik ok amiért ide kerülhet egy oldal, az a gyakrabb offline időszak, vagy akadozás. Mindezek ellenére ezek az oldalak még szintén az ajánlott kategóriába tartoznak.

Frissítve: 2016. január 11.

Az Asva.info BitTorrent tracker szürke listája:

PREtorians

A PREtorians egy főleg scene torrentekkel foglalkozó oldal. A szürke listába az SMS donate miatt került. Aki persze nem él az oldal ezen lehetőségével, még tökéletesen tudja használni az oldalt. A pár free torrenttel lehet korrigálni az arányt, illetve a frissen fejlesztett feltöltési szorzó is segítségünkre lehet. Az oldal lassan kifehéredik, 2010. július elején lekerült az oldalról az SMS támogatás. Meglátjuk mi történik.

Bezárt: http://asva.info/megszunik-a-pretorians-2015-01.html

1st

A 1st egy elég jelentős oldal a hazai trackerek közül, bekerülni ezért már ide sem egyszerű. A szürke zónába részben a korábbi viseltes dolgai, illetve a támogatási rendszere (sms / paypal feltöltésért cserébe) miatt került. A több free és dupla feltöltést elszámoló torrentek miatt arányt tartani sem nehéz az oldalon.

NAV Razzia miatt álltak le: http://asva.info/nav-razzia-miatt-kapcsoltak-le-a-magyar-1st-torrentoldalt-2015-10.html

BeLoad

A korábbi Moobs oldalon kiemelt helyen vannak a támogatási funkciók, de legalább csendben működik az oldal, nincsen spam kampány.

BeLoad és Xider egyesült, eStore néven.

Solarion

A négy éves tracker már évek óta működik csendben, botrányok nélkül. SMS támogatás volt az oldalon, bár jelenleg csak “átutalás” és PayPal van. Mindezek ellenére kezdő torrentezőknek is jó választás lehet, hiszen free torrentek is vannak az oldalon.

Megszűnt

Blue-Dragon

Az oldal leginkább azért került a szürke zónába, mert korábban elég sok gond volt a megbízhatóságával. Volt olyan eset is, amikor a staff állítása szerint “minden törlődött a szerverről”. Mára kezd helyrerázódni az oldal, szépen fejlődik. Sms és spam botrányba nem keveredett, tehát ebből a megközelítésből tiszta az oldal.

Megszűnt

Insane / NewInsane

A site elég megbízható, talán egyetlen alkalom volt amikor a torrentek elvesztek az oldalról, de azóta nem történt hasonló baki. Az Insane távoltartotta magát a spamektől, így csendben, megbízhatóan működik. Az oldal szépen fejlődik, jó kezdőpont lehet egy kezdő torrentezőnek is. A szürke minősítés még a több banner, és a kiemelt támogatás menüpont miatt is jár neki.